Τους εθελοντές της πόλης τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γ.Πατούλη για την πολύτιμη ανιδιοτελή προσφορά τους στο συνάνθρωπο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Ν. Κάββαλο,τον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο.««Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλου,τη Πρόεδρο του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Λέσβος»,Δημοτική Σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη και άλλους πολίτες εθελοντές και εκπροσώπους συλλόγων που τιμήθηκαν από το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό χαιρετισμό προς τους εθελοντές της πόλης που τιμήθηκαν για την ανιδιοτελή προσφορά και την κοινωνική τους αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητικό έπαινο στον Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του.

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητικό έπαινο στην Πρόεδρο του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» Ελένη Παπασυμεών – Φιλιππάτου.

 Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητικό έπαινο στον Αρχηγό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρ. Σκουρλή.

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητικό έπαινο στην Έφορο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κική Μάκου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανάμεσα σε εθελοντές που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο.


Σε ένδειξη αναγνώρισης του πολύτιμου κοινωνικού έργου που προσέφεραν στην πόλη, ο Δήμος Αμαριουσίου τίμησε τους εθελοντές που εργαστήκαν με αφοσίωση και αγάπη προσφέροντας στο συνάνθρωπο.
Οι πέντε τομείς δράσης: κοινωνική μέριμνα, υγεία – πρόνοια, πολιτική προστασία, περιβάλλον-πράσινο, φύλαξη κοινόχρηστων χώρων, αθλητισμός-πολιτισμός έχουν την ενεργό υποστήριξη των εθελοντών, που απαρτίζουν το εθελοντικό κίνημα της πόλης του Αμαρουσίου.    


Περισσότεροι από 250 εθελοντές και εκπρόσωποι συλλόγων ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση επιβράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης τιμώντας τους εθελοντές, συμμετείχε στη εκδήλωση, συνυπογράφοντας με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κο Νικόλαο Κάββαλο τον έπαινο αναγνώρισης που απονεμήθηκε στους πολίτες εθελοντές και στους εκπροσώπους των συλλόγων για τη σημαντική προσφοράς τους.            


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους εκατοντάδες εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη τους προς το συνάνθρωπο μας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
«Ο έπαινος αναγνώρισης είναι η ελάχιστη τιμή που αποδίδουμε σε εσάς που προσφέρεται τον πολύτιμο χρόνο σας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Ενωμένοι απλώνουμε γέφυρες αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας για να φτιάξουμε μία νέα κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη, με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους.
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η συμβολή των εθελοντών είναι πολύτιμη στη λειτουργία των κοινωνικών δομών και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας σε συστράτευση για να ενισχύσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας μέσα από την εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.


Στον εθελοντισμό ως πράξη προσφοράς και απολαβής ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.
« Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον, του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει, είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του. Ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «παίρνει» «προσφέροντας». Προσφέροντας οικονομική βοήθεια, προσφέροντας ένα καλό λόγο, προσφέροντας λίγη βοήθεια, προσφέροντας κάθε είδους συμπαράσταση, προσφέροντας λίγο χρόνο, προσφέροντας λίγη αγάπη.  Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε, λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει. Απ’ αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε έτσι να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό» σημείωσε ο κος Κάββαλος.                              
 
Στην εκδήλωση τον έπαινο αναγνώρισης μεταξύ των συλλόγων που τιμήθηκαν από το Δήμο Αμαρουσίου παρέλαβαν:
Ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστος Σκουρλής, η Έφορος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κική Μάκου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» κα Ελένη Παπασυμεών –Φιλιππάτου, η Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» Κατερίνα Βολουδάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Αμαρυσία Εστία» Σοφία Κοντοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου Ηλίας Παπαγεωργίου. Επίσης η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» ʼρης Χαιρέτης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού  Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος» Αθανάσιος Νησιώτης, η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου «Η Έκφραση» ʼννα Αντωνακάκη, η Δημοτική Σύμβουλος,Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Λέσβος» Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πνοή» Ευάγγελος Κουτρουμπής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών ‘Ο Νόστος’ ʼρης Κουζέλης.

Παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς και Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα αιμοδοσίας και Δημοτικής Τράπεζας Αίματος κος Κώστας Νταλούκας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Σμυρνής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο