Το Μαρούσι ως μια μεγάλη οικογένεια γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Print Friendly, PDF & Email

 

Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,
 με τους Γιώργο Λιανό και Γιάννη Βαρδή σε παλιές και νέες ελληνικές επιτυχίες   

 
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στις 19:30, Πλατεία Αγίας Λαύρας   
 
Με χρώματα και φως Χριστουγεννιάτικα ντύνεται το Μαρούσι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια τις Άγιες Ημέρες των   Χριστουγέννων και να υποδεχθούμε το Νέο Έτος. Σ’ όλη την πόλη στήνεται μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή, με σημείο αναφοράς την αναβαθμισμένη με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά πλατεία Αγίας Λαύρας.
 
Μουσική ελληνική, παραδοσιακή, έθνικ, χορωδιακή θα ανεβάσει τη διάθεσή μας και θα απογειώσει το κέφι μας, πρωτότυπα  παιχνίδια και εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δρώμενα θα παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να μπουν στο παιχνίδι, καλλιτεχνικές κατασκευές, τραγούδι,  χορός, βόλτες με το τρενάκι και το διπλό ανοικτό λεωφορείο θα χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς, ενώ στο Χωριό του Άγιου Βασίλη θα ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων. 
 
Ο καθένας μικρός ή μεγάλος θα μπορεί να χαρεί το Πνεύμα των Άγιων Ημερών, αφήνοντας για αργότερα τις έννοιες της καθημερινότητας, καθώς οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, ενώ στις περιπτώσεις που απαιτείται κάποιο αντίτιμο, έχουν προβλεφθεί ειδικές τιμές για τους κατόχους της Artemis Card.
 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης μας προσκαλεί όλους να χαρούμε μαζί τις όμορφες γιορτινές μέρες στη φιλόξενη πλατεία της πόλης μας, συντροφιά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να ευχηθούμε από κοντά «Καλές Γιορτές»                
  •       Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο θα βρίσκεται και φέτος στο Μαρούσι. ΤηνΠαρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014στις 19:30, θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας(Μητροπόλεως και Κηφισίας,) να ανάψουμε το Δέντρο, να φωταγωγήσουμε την πόλη και να υποδεχθούμε την πιο ζεστή γιορτή του Χρόνου.
Ο Γιώργος Λιανός και ο Γιάννης Βαρδής, δυο καλλιτέχνες με ξεκάθαρη αγάπη προς το καλό Ελληνικό τραγούδι, συνεργάζονται και το απρόσμενο μουσικό αποτέλεσμα είναι πράγματι ξεχωριστό.
Οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές θα τραγουδήσουν παλιές και νέες επιτυχίες, καθώς και αρκετές διασκευές σε μια μεγάλη διαδρομή στο Ελληνικό τραγούδι.

 

  •       Χριστουγεννιάτικα δρώμενα -Εορταστικές εκδηλώσεις
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι ξεκινούν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015.  Με σημείο αναφοράς την αναβαθμισμένη Πλατεία Αγίας Λαύρας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να απολαύσουν μία πλειάδα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων  καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Ένα τουριστικό τρενάκι τριών συρόμενων βαγονιών με ελεύθερη είσοδο για όλους   θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου τα ταξίδια του καθημερινά από τις 15:30, με αφετηρία το σταθμό του ΗΣΑΠ  και προορισμό όμορφες διαδρομές στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο.  Στις 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου θα εκτελεί διαδρομές από τις 11:00 – 21:00.
 Πιο πρωτότυπη μετακίνηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει από το διπλό ανοικτό λεωφορείο. Ένα λεωφορείο με ανοικτή οροφή που θα εναλλάσσει κοινό και μουσικά σχήματα στην οροφή του, θα γυρνάει τις γειτονιές της πόληςμεταφέροντας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.
Επίσης ένα μαγευτικό Carouselτο σήμα  κατατεθέν των γιορτινών αυτών ημερών, το μοναδικό παγοδρόμιο μέσα στη καρδιά της πόλης, η  Εντυπωσιακή Ρόδα του Λούνα Παρκ,θα χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.
 Στο γιορτινό σκηνικό που έχει στηθεί, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Άγιου Βασίλη, εκεί όπου φαντασία συναντά την πραγματικότητα, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από παραμυθένιες φιγούρες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. 
-Θεματικά, ξύλινα σπιτάκια, διακοσμημένα στο πνεύμα των ημερών, θα υποδεχθούν τα παιδιά με πολλαπλές δραστηριότητες, όπως εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας, σπίτι ευχών, κατασκευές με μπαλόνια, παραμυθόσπιτο ταχυδρομείο, θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Οι φετινές γιορτές θα μείνουν αξέχαστες σε όλους!
 

➢   Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
      –   Στην αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στις 18:00, Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοπαρέα με αφηγήτρια την Μαριλένα   Καββαδά  στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά  «Έξι στολίδια ταξιδεύουν».
➢   Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
       –   Στην Πλατεία Λαύρας,από 11:30-14:30,  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν και από 17:30-20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές.    
➢   Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
       –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:00-13:00, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με σύνθημα: «Η πράξη είναι θέση» συμμετέχει με ένα δίωρο δράσης με διαφορετικά οδηγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου θα συγκεντρώσουν τρόφιμα για ευπαθείς οικογένειες του Δήμου μας. Όσα παιδιά ενδιαφέρονται μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους παιχνίδιαπου πλέον δεν χρησιμοποιούν.
       –   Από 11:30 -14:30 και από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν.     
➢   Δευτέρα 15,  Πέμπτη 18, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014,
       –    Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από17:30-20:30  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές.
➢   Τρίτη 16, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,
       –  Στην Πλατεία Αγίας Λάυρας, από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν.     
➢   Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014.
       –  «Merry Christmas Latin n’ Salsa Party», ώρα 22:00, Αίθουσα εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85).
 
Live εμφάνιση από το μουσικό σχήμα Katia Gonzalez Trio!! Η Κουβανή μουσικός /performer σε salsaboleromeringuecumbia και άλλους ρυθμούς του τόπου της συνοδεία κρουστών.
       –   Από 11:3-14:30  το πρωί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Face Painting,Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν και από17:30 -20:30, Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ταχυδακτυλουργός.   
➢   Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
      –   Στην Πλατεία Κασταλίας και ώρα 12:00, το Μουσικό Σχήμα του Σχολείου Ψαλτικής με τις παιδικές χορωδίες ,αλλά και τους τραγουδιστές του, θα μας ταξιδεύσει μουσικά στην ελληνική Επικράτεια ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.  Το κλαρίνο, η φλογέρα, το βιολί, η ποντιακή και η κρητική λύρα, το κανονάκι, το σαντούρι, το λαούτο, το τουμπελέκι θα μας μεταφέρουν νοερά στα νησιά μας, στη Μακεδονία και τη Θράκη, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην Κύπρο, στον Πόντο, στη Σμύρνη και τις αλησμόνητες πατρίδες.
     –   Στην αίθουσα Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου (Ροδοδάφνης 20) και ώρα 19:00, θεατρική παράσταση «Ως την άκρη του Ονείρου» της Κέλλυ Σταμουλάκη από τη θεατρική ομάδα «ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ», του παραρτήματος Πολυδρόσου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.  
     –    Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:30 -14:30, Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ταχυδακτυλουργός και από 17:30-20:30 Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ανιματέρ Σταύρος Ντάφλος.
➢   Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
      –   Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο ΔΑΙΣ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα( Μεσογείων 151,& Κυπρίων Αγωνιστών). 
Από τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνοδεία ορχήστρας των καθηγητών του Ωδείου. Την τάξη Μονωδίας μελοδραματικής της Χριστίνας Σπηλιακοπούλου σε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Και την Παιδική Χορωδία του Παραρτήματος Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Ελένης Ψαρογιώργου & τη πολυμελή παραδοσιακή χορωδία της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου (Ελληνορθόδοξη Παράδοση), υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
     –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από τις 17:30- 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν.     
➢   Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014
       –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας,, από 17:30- 20:00, οι πρόσκοποι του Αμαρουσίουθα δώσουν και φέτος το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις, παίζοντας παιχνίδια με τα παιδιά και φτιάχνοντας προσκοπικές κατασκευές.
       –   Χριστουγεννιάτικες  μελωδίες από τις 18:30-20:30, στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου    
       –   Live εμφάνιση από το μουσικό σχήμα Katia Gonzalez Trio, ώρα 20:00, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Η Κουβανή μουσικός /performer σε salsabolero,meringuecumbia και άλλους ρυθμούς του τόπου της συνοδεία κρουστών.
       –   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν, από τις 11:30 – 14:30 και από τις 17:30 -20:30 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.    
➢   Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014
      –   Κρητικά Παραδοσιακά κάλαντα συνοδεία οργάνων, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας από 12:00 -14:00, από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου
« Ο Κρηταγενής Ζευς». 
      –   Παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, ήθη και έθιμα του Πόντου συνοδεία μουσικών, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από τις 18:00- 20:00 από το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου « Νίκος Καπετανίδης». 
      –   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν, από τις 11:30 – 14:30 και από τις 17:30 -20:30 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.    
➢   Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014
      –   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν, από τις 11:30 – 14:30 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.    
➢   Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014
       –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:30- 14:30,  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν . Και από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, ΑνιματέρΣταύρος Ντάλφος.
➢   Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
       –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:30- 14:30,  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν . Και από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ταχυδακτυλουργός. 
➢   Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014
      –   «Δύο συναχωμένοι Πιγκουίνοι», στην Πλατεία Αγίας Λαύρας από τις 12:30 -13:30.  Ένα χαρούμενο, λαμπερό θέαμα, γεμάτο χορό και τραγούδια των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές… δύο πιγκουίνους που ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τα παθήματα και τις γκάφες τους.   
     –   Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:30- 14:30,  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ανιματέρ Σταύρος Ντάλφος.  Και από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ταχυδακτυλουργός.
➢   Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
      –   Εργαστήρι πηλοπλαστικής και κεραμικού τροχού, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από τις 16:00 -18:00, από τους Κεραμίστες Αμαρουσίου.  
      –   «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, ώρα 18:30.Παράσταση με τον Γιάννη Νταγιάκο και τη συνδρομή του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου.
      –   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν, από τις 11:30 – 14:30 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Και από 17:30 -20:30   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές και ο Μάγος ΣΑΝΚΑΡΑ. 
➢   Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014
      –   Από τις 11:00- 14:30 και από 17:30 – 20:30, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν.
➢   Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014
       –   Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στο Εμπορικό Κέντρο και τους γύρω δρόμους  από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου από τις 12:30 – 14:30.
       –   Από τις 11:00- 14:30 και από 17:30 – 20:30, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν.
➢   Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015
       –   Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές και ο Μάγος ΣΑΝΚΑΡΑ, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 17:30 – 20:30.   
➢   Παρασκευή 2 , Σάββατο 3, Κυριακή 4  Ιανουαρίου 2015
      –    Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από 11:30- 14:30,  Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ζογκλέρ, Φακίρης, Κλόουν . Και από 17:30 – 20:30 Face Painting, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μπαλονοκατασκευές, Ταχυδακτυλουργός. 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο