Το Μαρούσι γιορτάζει της Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Print Friendly, PDF & Email

Πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες για όλους,  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης»

Το Μαρούσι συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με δραστηριότητες και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και  προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να τα επισκεφθούν, ώστε να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, γνωρίζοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ για να τους ταξιδέψουν σε μαγικά ταξίδια στον κόσμο των ζώων, στην ελληνική μας παράδοση και στην λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με αποκορύφωμα μία θρυλική παράσταση του Καραγκιόζη για να κλείσει με «γλέντι» η γιορτή. Σας υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος στα Μουσεία και στην παράσταση είναι ελεύθερη.      

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε κάθε Μουσείο, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 έχει ως εξής:

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα 17.00: «Ο μαγικός κόσμος των ζώων» – Μια περιήγηση στη σημαντικότατη συλλογή ταριχευμένων ζώων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ώρα 17.30: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ζωή των φυτών». Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα φυτά να ταξιδεύουν, να αναπτύσσονται,να ανθίζουν, να συμβιώνουν, να επιβιώνουν και να δίνουν τους δικούς τους κοινωνικούς αγώνες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θεοφίλου Καϊρη 2 & Κυπρίων Αγωνιστών – Μαρούσι. τηλ. 210 8105519

 

Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο «Αθμονείς» Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα  18. 30: «Ταξίδι στην Ελληνική Παράδοση»- Μια ξενάγηση στην πιο πολύτιμη συλλογή αντικειμένων και άλλων ειδών που εκπροσωπούν την ιστορία – λαογραφία του τόπου μας και ειδικότερα της πόλης του Μαρουσιού. 

Ώρα 19.00: Παιδική δραστηριότητα με τίτλο:« Μαθαίνω τη λαογραφία του τόπου μου» – Σας προσκαλούμε παιδιά, εξερευνώντας τους χώρους του Μουσείου, να ανακαλύψετε τα πιο σημαντικά αντικείμενά του και να τα περιγράψετε μόνα σας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασιλίσσης Όλγας & Πλάτωνος 1 – Μαρούσι. Τηλ. 210 6128538.

 

Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» Δήμου Αμαρουσίου

Ώρα  19.30: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και η παρέα του». Ελάτε να θαυμάσουμε τις μαγικές σκιές του μεγάλου Δάσκαλου του ελληνικού θεάτρου σκιών, Ευγένιου Σπαθάρη, να γνωρίσουμε βαθύτερα τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη με το θίασό του και να παίξουμε μαζί τους!

Ώρα 20.15: Παράσταση θεάτρου σκιών από το μαθητή του Ευγένιου Σπαθάρη, Γιάννη Νταγιάκο, με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης στο Μουσείο». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για να κλείσουμε τη γιορτή μας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων.! «Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου. Τηλ. 210 6127245.

 

Σχετικά αρχείαΣπαθάρειο Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου


Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο