Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Print Friendly, PDF & Email

Οι πολίτες του Αμαρουσίου αγκάλιασαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που φιλοξένησε η πόλη από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017. Συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή της κινητικότητας οι Μαρουσιώτες μετέφεραν σε κάθε γειτονιά, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις, τον παλμό της μετακίνησης στην πόλη με μορφές φιλικές προς το περιβάλλον, βελτιώνοντας τις συνθήκες της ζωής τους αλλά και της ζωής μέσα στον αστικό ιστό.

Το Μαρούσι, πρωτοπόρο σε ζητήματα ποιότητας ζωής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συμμετείχε για πρώτη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», και ιδιαίτερα δυναμικά, χάρη στην αθρόα συμμετοχή των Μαρουσιωτών που έστειλαν ηχηρά το μήνυμα: «επιλέγουμε να ζούμε φιλικά προς το περιβάλλον, εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οι δημότες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ενημερωτικές και βιωματικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο το περιβάλλον και τη ζωή με φιλικό τρόπο προς αυτό αλλά και προς τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκαν: έκθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την Karenta, έκθεση ηλεκτρικών ποδηλάτων από την BMW και την εταιρία Kassimatis, για τους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης, ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου, πεζοπορία και μαθήματα Nordic Walking στο δάσος Μιμικόπουλου, βραδινή ποδηλατοβόλτα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε παραμύθι για τα ολυμπιακά ιδεώδη, σε θεατρικό παιχνίδι με θέμα την περιβαλλοντική μετακίνηση, ζωγράφισαν για το περιβάλλον και έλαβαν οδική αγωγή από την BMW. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ημερίδα για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου ecoMobility από τα εκπαιδευτήρια Δούκα, και την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο όπου διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Η εθνική ομάδα Cheerleading, χορευτές του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς», χορευτές από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Dance Nikol, αθλητές από τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Περιστερίου Μυρτάλη και τον Α.Σ Πρωτοπορία έδωσαν αθλητικό και μουσικοχορευτικό χρώμα στις βραδιές.

Το Γραφείο Ολικής Διαχείρισης Ποιότητας Δήμου Αμαρουσίου, υπεύθυνο για τη διοργάνωση της Εβδομάδας, ευχαριστεί τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, για τη συνεργασία και τη στήριξη της προσπάθειας, όπως, επίσης, τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού, τον εθελοντή Στέφανο Παπαχαρίτο, το δημοτικό ασθενοφόρο που βρίσκονταν επί ποδός όλες αυτές τις ημέρες, το ΑΤ Αμαρουσίου για την παραχώρηση περιπολικού κατά τη διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας, όπως και όλους τους χορηγούς της ενέργειας.

Όλες οι δράσεις είχαν ως στόχο να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για τη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Με αφορμή τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Η συμμετοχή του κόσμου αποτέλεσε την πιο δυνατή απόδειξη ότι οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, επιθυμούν και στρέφονται σε φιλικότερες προς το περιβάλλον και προς τον ίδιο τον άνθρωπο μορφές μετακίνησης. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με μία νέα εμπειρία μετακίνησης μέσα στην πόλη τους βελτιώνοντας τους όρους της ζωής τους».

Χορηγοί της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Μαρούσι:

Δήμος Αμαρουσίου
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) Αθλητισμός- Πολιτισμός
Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Ε.Σ.Α.Μ)
KARENTA
BMW
Kassimatis Cycling
ΕΨΑ
Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος
Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Περιστερίου ΜΥΡΤΑΛΗ
Tottis Ποιότης
Sport4all
Sportevent
Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ
Ελληνοαγγλική Αγωγή Α. Σύλλογος Πρωτοπορία
Dance Nikol
Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς»

Ιππικός Όμιλος Αμαρουσίου

Στην Εβδομάδα συμμετείχαν, επίσης, οι Ποδηλάτες Αμαρουσίου, Πεύκης & Ηρακλείου.

 

Σχετικά αρχείαΤο Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_1


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_2


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_3


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_4


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_5


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_6


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_7


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_8


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_9


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_10


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_11


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_12


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_13


Το Μαρούσι αγκάλιασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας_14

Μετάβαση στο περιεχόμενο