Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «2018: Έτος πρόληψης με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

 

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του πρώτου για το 2018 Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου.

Παρόντες ήταν επίσης  ο κ. Γεώργιος Μακρυνός, Δημ. Σύμβουλος Κορυδαλλού Αντιπρόεδρος β΄, ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου, Γενικός Γραμματέας, η κα. Νέλλη Λάβδα, Δημ. Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού, Αναπλ. Ταμίας, ο κ. Ζητάκης Παναγιώτης Δημ. Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, Ειδικός Γραμματέας, Αποκεντρωμένων και Παραμεθόριων Περιοχών, ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος Πρόεδρος ΚΕ.Κ.Π.Α.Π, μέλος του Δ.Σ., ο κ. Φωστηρόπουλος Γιάννης Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Παλαιού Φαλήρου, Ταμίας του Δ.Σ., ο κ. Νικόλαος Παντελιάς Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μέλος, ο κ. Λεωτσάκος Ανδρέας Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, μέλος του Δ.Σ., ο Γενικός Διευθυντής Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου Συντονίστρια  Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, ο κ. Τσιπουράκης Στέφανος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και ο κ. Ρεστέμης Στάθης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ευχήθηκε η νέα χρονιά για το Δίκτυο και τους 202 Δήμους-μέλη του, να είναι το ίδιο γεμάτη από προγράμματα πρόληψης, εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, δωρεάν εξετάσεις με αποδέκτες τους συμπολίτες μας. Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε: «Μια νέα χρονιά ξεκινάει έχοντας γερές βάσεις από τις προηγούμενες για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα της προαγωγής της υγείας. Τα απολογιστικά στοιχεία των Προγραμμάτων είναι αξιόλογα και παρέχουν τα εχέγγυα για περαιτέρω εξέλιξη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία της υγείας του πολίτη στο επίπεδο της πρόληψης και το αποδεικνύει διαρκώς με την αξιοποίηση των Προγραμμάτων του Δικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 84 Δήμοι-μέλη έχουν πάρει απόφαση μέχρι σήμερα να ιδρύσουν ΚΕΠ Υγείας και να προσφέρουν στους δημότες τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και να ενημερωθούν για τα 8 νοσήματα που μπορούν να προλάβουν εάν ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ. μέσω των πρωτοκόλλων που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας.

Το Δίκτυο συνεχίζει με την ίδια δυναμικότητα τις δράσεις για την πρόληψη στην Υγεία και τη νέα χρονιά, πάντα με μετρήσιμα αποτελέσματα.

 

Σχετικά αρχείαΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο