Τις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

 

Γ. Πατούλης: «Είμαστε η πόλη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και το αποδεικνύουμε όλοι μας καθημερινά

 

Τις δύο νέες κοινωνικές δομές, το «Οδοντιατρείο» του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου και το «Κέντρο Κοινότητας Αμαρουσίου», που έρχονται να ενισχύσουν το δίκτυο των υποστηρικτών κοινωνικών υπηρεσιών, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9).

« Επεκτείνουμε το δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εκτός από τη σωματική υγεία, ο Δήμος μας μεριμνά και για την υγεία της στοματικής κοιλότητας, των ανασφάλιστων, των απόρων και των ανθρώπων που χρειάζονται τη στήριξής μας» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του Οδοντιατρείου.

«Στην πρωτοβουλία μας αυτή – πρόσθεσε- είχαμε συμπαραστάτη μας την οδοντίατρο κα Ελένη Πασαδέλη, που προσέφερε ένα πλήρες εξοπλισμένο οδοντιατρικό ιατρείο για να μην λείψει από τους ωφελούμενούς μας η στοματική υγεία» και τιμώντας την ευγενική προσφορά, της απένειμε την τιμητική πλακέτα με την «Αμαρυσία Άρτεμις» και το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.  

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εθελοντές οδοντιάτρους κες Δάφνη Κωστοπούλου, Χριστίνα  Παλιμετάκη, Αικατερίνη Αδάμ, Αναστασία Βουρλή, Αικατερίνη Θεοχαροπούλου, Μαρία Βλάχου, Αικατερίνη Δούμα, Δήμητρα Διακουμοπούλου και τους κους Μάριο Μανέτα, Δημήτριο Μάγειρο, που συμβάλουν πολλά χρόνια στους προληπτικούς οδοντιατρικού ελέγχους στους μαθητές των σχολείων και πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο.                   

Παρουσιάζοντας ο κ. Πατούλης το Κέντρο Κοινότητας, υπογράμμισε ότι «τα Κέντρα Κοινότητας έρχονται να συνδράμουν αποφασιστικά και δυναμικά στην πρόνοια για τους συμπολίτες μας, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και ψυχολογικής υποστήριξης μέσω των δομών του ΟΚΟΙΠΑΔΑ», συμπληρώνοντας:
«Όλα αυτά τα χρόνια και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχαμε μία πολύπλευρη και διαδοχική προσπάθεια μαζί με την Υπουργό κα Φωτίου για να δούμε ακριβώς πως θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Κοινότητας, με στόχο την αποκέντρωση των υπηρεσιών του υπερσυγκεντρωτικού κράτους και η πρόταση μας ευοδώθηκε.
Είμαστε υπέρ της δυναμικής των τοπικών κοινωνιών που πρέπει να αποφασίζουν για το τόπο τους».          

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις υπηρεσίες που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου τηρουμένων όλων των αρχών δεοντολογίας και απορρήτου, ενώ αναφερόμενος στη δύναμη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
 «Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να έχει την απόλυτη στήριξη όλων μας, καθώς αυξάνονται τραγικά οι ανάγκες για αίμα και χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα της ζωής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.»

«Είμαστε η πόλη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και το αποδεικνύουμε όλοι μας καθημερινά» επεσήμανε, ενώ καλωσορίζοντας το προσωπικό των δομών εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι κι εκείνοι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την οικογένεια που λέγεται Δήμος Αμαρουσίου. 

Τα εγκαίνια των δομών τέλεσε ο πατέρα Χρήστος από το Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεων της Θεοτόκου, ενώ ο Πρόεδρος του ΟΚΟΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης προλόγισε την εκδήλωση και τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι νέες δομές.  

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και τα μέλη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Γιούλα Μπάρλα και Ανδρομάχη Τσουκαλά.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκπροσώπησε η κα Ευδοξία Καϊλα, προϊσταμένη ΕΔΚΑ. 

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα και προσεχώς αιτήσεις για τη σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρονται κατόπιν αιτήματος του πολίτη συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνική και εργασιακή συμβουλευτική, αλλά και δράσεις επιμορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα στην κοινότητα.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε όσους κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κέντρο λειτουργεί στον 1ο όροφο του κτηρίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Παλαιολόγου 9), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:
Για αιτήσεις που αφορούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 09:00 – 13:00. Για προνοιακά επιδόματα, 08:00 – 16:00.

Τηλ. επικοινωνίας: 213-2031912 & 913.     

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο λειτουργεί στο Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών και δέχεται κατόπιν ραντεβού. Τηλ. επικοινωνίας: 213-2031911 & 914. 

 

Σχετικά αρχείαΤις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_1


Τις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_2


Τις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_3


Τις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_4


Τις νέες δομές του Κοινωνικού Οδοντιατρείου και του Κέντρου Κοινότητας Αμαρουσίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης_5

Μετάβαση στο περιεχόμενο