Την Πολιούχο Θεοτόκο γιόρτασε το Μαρούσι παρόντος του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών κατά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Θεοτόκου.Στιγμιότυπο από την περιφορά της ιερής εικόνας της Θεοτόκου.


 Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο λαϊκό γλέντι που διοργανώθηκε στην πλατεία Κασταλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού.


Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδα της πόλης, παρόντων του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθους κόσμου.


Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.


Στο πλαίσιο του εορτασμού το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου διοργάνωσε μουσική συναυλία στην πλατεία Κασταλίας με τη συμμετοχή του Κώστα Γαλάνη, και  της οικογενειακής ορχήστρας των «ΡΑΙ – ΘΡΟΥ», αλλά και πλήθους παρισταμένων Μαρουσιωτών.


Ανήμερα της μεγάλης εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.


Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καμπούκος και Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Θανάσης Βελής, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κώστας Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Βλάχος, και εκπρόσωποι συλλόγων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο