Την παράσταση «Η Ποίηση είναι μια Πόρτα Ανοικτή» παρουσίασε με επιτυχία η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Την παράσταση «Η Ποίηση είναι μια Πόρτα Ανοικτή», σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Μάρως Παπαδοπούλου, παρουσίασε με επιτυχία η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου, στο χώρο του OTE ACADEMY, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων της περιόδου 2023-24.            

 

Το έργο, μια παράσταση που συνθέτει δραματοποιημένη ποίηση με μουσική και τραγούδι συμπληρώνεται από τους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που συνομιλούν μεταξύ τους μέσω του ποιητικού λόγου.
Η θεματική αφορά την ίδια την ποίηση, καθώς, και έννοιες, όπως η ελευθερία, η αγάπη, η αντίσταση, η ζωή και η νοηματοδότησης της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και τις ευχές του για «Καλό Καλοκαίρι» στο κοινό, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο οποίος  ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους νέους καλλιτέχνες για την ποιοτική θεατρική παράσταση που παρουσίασαν και την άριστη σκηνική παρουσία τους.

Επίσης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να πλαισιώσουν το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου για όμορφα μουσικά και θεατρικά καλοκαιρινά βράδια, με τη συμμετοχή αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219), την Παρασκευή 28 Ιουνίου, με τη θεατρική παράσταση «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε.

 

Η σκηνοθέτης Μάρω Παπαδοπούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον ποιητή  Γιάννη Ανδριανάτο για την  παραχώρηση ποιημάτων του  από τη  συλλογή: «Δείπνο  Αντιβαρύτητας»-ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG και το  συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Θεοχάρη, που έπαιξε πιάνο στην ηχογράφηση των τραγουδιών.

 

Στην παράσταση ακούγονται ποιήματα των: Κ.Π. Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Ν.Α. Ασλάνογλου, Τάσου Λειβαδίτη, Κώστα Μόντη, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκυ, Αργύρη Χιόνη,  Άρη Αλεξάνδρου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Κατσαρού, Τάσου Σκεντερίδη, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μαρία Λαϊνά, Γιώργου Σαραντάρη, Νίκου Καρούζου, Ναζίμ Κιχμέτ.

Επίσης ακούγονται οι συνθέτες:  J.S Bach-Μίκης Θεοδωράκης-Μάνος Χατζιδάκις-Ryuichi Sakamoto-Διονύσης Σαββόπουλος-Δ. Παπαδημητρίου-Παναγιώτης Καλατζόπουλος. Και η διασκευή του Δημήτρη Καλατζή πάνω στο «Της Αγάπης Αίματα» του Μ.       Θεοδωράκη.

 

Στη θεατρική παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί:

Χαρά Μαργέτη-Νότα Γκολφομήτσου-Δέσποινα Καραβοκυρού-Στράτος Καλαϊτζής-Σοφία Γαβριηλίδου-Σοφία Ταλιαδώρου-Ανδρέας Φράγκος – Άρης Φραγκιαδάκης-Μαρία Μαραγκουδάκη-Χαρούλα Ανδρεαδάκη –   Έφη Τσαούση-Μαριώ Δημακοπούλου-Αναστασία Αποστολοπούλου- Κασσιανή Παραρά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο