Την παραχώρηση του χώρου της Κεραμικής στο Δήμο Αμαρουσίου αιτείται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με νέα επιστολή του προς τον νυν Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με νέα επιστολή που απέστειλε προς τον νυν Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη αιτείται εκ νέου την παραχώρηση  στο Δήμο Αμαρουσίου του χώρου της Κεραμικής, που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας 207.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της από 1 Σεπτεμβρίου 2016 επιστολής του προς τον προκάτοχό του, κ. Σκουρλέτη και με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη διάθεση χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην επιστολή αφού γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του χώρου για τους Κεραμίστες, την Κεραμική Τέχνη, καθώς και για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, υπογραμμίζεται ότι στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος να συνεχίσει να λειτουργεί ως Βιωματικό Μουσείο, χώρος έκθεσης κεραμικής τέχνης, παράλληλα με τη διοργάνωση δράσεων που θα αφορούν τις σύγχρονες εφαρμογές ανάπτυξης του κλάδου της κεραμικής, καθιστώντας το συγκεκριμένο χώρο «εστία πολιτισμού».

«Θεωρούμε, ότι η παραχώρηση στο Δήμο Αμαρουσίου του εν λόγω χώρου είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα του Δήμου μας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κεραμική και ειδικότερα με το συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο. Συνεπώς, οποιαδήποτε ενδεχόμενη μετακίνησή του θα είναι επιζήμια για την περιοχή του Αμαρουσίου» καταλήγει ο κ. Πατούλης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο