Την ονομασία «Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χώρο όπου βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι στο ΚΑΤ

Print Friendly, PDF & Email

Το όνομα «Πλατεία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» φέρει και επίσημα πλέον ο χώρος όπου βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι στη γειτονιά ΚΑΤ Αμαρουσίου μετά την αποκάλυψη της επιγραφής ονοματοδοσίας από τον Δήμαρχο Γιώργου Πατούλη, παρόντος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, με το πέρας της τέλεσης του Αρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, παρέστη στη λειτουργία και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου.

Κατόπιν, μαζί με το πλήθος των πιστών που είχαν κατακλύσει τον περίβολο του Ιερού Ναού, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας η πλατεία όπου βρίσκεται το εκκλησάκι αλλά και τα ερείπια του παλαιού βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη ονοματίστηκε σε πλατεία Αγίου Ιωάννη. Από κοινού με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, αποκάλυψαν τη μαρμάρινη μετώπη με την επωνυμία της πλατείας.

Με την ευκαιρία, ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο για το έργο της Διοίκησης, για την ευαισθησία και ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών. Οι πιστοί και κάτοικοι της περιοχής, από την πλευρά τους, δέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της πλατείας συγχαίροντας τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους πιστούς κατά τη λειτουργία και την περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους πιστούς κατά τη λειτουργία και την περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ρ. Χαλιώτη, μετά τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με το όνομα της πλατείας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ρ. Χαλιώτη, δέχθηκαν την ικανοποίηση των παρισταμένων για την ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημά τους.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ρ. Χαλιώτη, δέχθηκαν την ικανοποίηση των παρισταμένων για την ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημά τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο