Την ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα σκελετικής και ψυχικής υγείας του Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα» χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία μελών και φίλων του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που άπτονται της σκελετικής και ψυχικής υγείας, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες από τον ιατρικό κόσμο.  
 
Την εκδήλωση διοργάνωσαν  η Πρόεδρος κα Μαρία Σοφού και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα» με προσκεκλημένους το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη, το χειρουργό ορθοπεδικό  τραυματιολόγο,  συγγραφέα  κ. Ιωάννη Λαφαζάνο, το νευρολόγο ψυχίατρο, γνωσιακό ψυχοθεραπευτή, συγγραφέα  κ. Γεώργιο Δημόπουλο και την παιδοψυχολόγο κα Έλσα Δημοπούλου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας, συγχαίροντας το Δ.Σ. του Συλλόγου για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.
Όπως υπογράμμισε στα ζητήματα  πρόληψης της υγείας  ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Προς τούτο υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών, όπως είναι η διατήρηση της σκελετικής υγείας και η πρόληψη της οστεοπόρωσης, αφενός μέσω του Δημοτικού Πολυιατρείου και αφετέρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας. Παράλληλα πρόσθεσε, τόσο στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού όσο και στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας προσφέρονται προγράμματα  κίνησης και άθλησης για κάθε ηλικία, στα οποία οι πολίτες βρίσκουν δημιουργική διέξοδο και ευχάριστη απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους, που κρίνονται ως σημαντικές  προϋποθέσεις  για τη διατήρηση και της ψυχικής υγείας. Και είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας για ενημέρωση και πρόληψη με στόχο  την προαγωγή της υγείας. Εμείς ως Δημοτική Αρχή τόνισε ο κ. Πατούλης θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με την ίδια συνέπεια  να προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες.               

  Ο κος Ιωάννης Λαφαζάνος μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας την οστεοπόρωση, ενώ από την πλευρά τους ο κος Γεώργιος Δημόπουλος και η κα Έλσα Δημοπούλου μίλησαν επίσης για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που στη σύγχρονη εποχή έχει λάβει διαστάσεις, την κατάθλιψη.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Ελένη Βλάχου Σταματάκη και Κώστας Αντωνόπουλος.                

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην ενημερωτική εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο