Την ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία της Α.Ο.Ζ της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το δημοτικό σύμβουλο Στ. Τσιπουράκη, ανάμεσα στο ακροατήριο της εκδήλωσης.


 


Τη σημασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνη (Α.Ο.Ζ) της Ελλάδας για την οικονομία και ασφάλεια της χώρας μας παρουσίασε ο διακεκριμένος Καθηγητής Γεωστρατηγκής και Τοποστρατηγικής, Στρατηγικός Σύμβουλος Δρ Νίκος Λυγερός, στη διάρκεια της ενημερωτική εκδήλωσης για το θέμα που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο Δημαρχείο.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στάθηκε στις σημαντικές προοπτικές και θετικές εξελίξεις που μπορεί να σηματοδοτεί για την πατρίδα μας η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Παράλληλα, συνεχάρη τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού, όπως η συγκεκριμένη, σχετικά με το θέμα, αλλά και τις προσπάθειες διακεκριμένων επιστημόνων που έχουν βαθειά γνώση και μέσω της ενασχόλησής τους με το ζήτημα μπορούν να ασκήσουν σημαντική επιρροή στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των ωφελειών από την οριοθέτηση της ελληνικής Α.Ο.Ζ.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Αναστάσιος Τενεκούδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδας και τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας, ενώ εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο Υποστράτηγος ε.α. Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης – Διεθνών Σχέσεων Δρ Ιωάννης Παρίσης.


Στην ομιλία του ο Δρ Νίκος Λυγερός, ανέπτυξε τί είναι η Α.Ο.Ζ από γεωγραφικής πλευράς αλλά και τη σημασία της για την ασφάλεια και οικονομία της χώρας μας καταθέτοντας, επίσης, τον προβληματισμό του για τους ελληνικούς χειρισμούς. Ο Καθηγητής έκλεισε με το συμπέρασμα ότι το θέμα της Α.Ο.Ζ είναι ένας ολόκληρος προβληματισμός που πρέπει οπωσδήποτε να απασχολήσει την πατρίδα μας εάν θέλει να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα που καθορίζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι.


Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, και ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τσιπουράκης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο