Την έναρξη του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email
O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, κατά τη συμμετοχή του στο 18o Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας.


Τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας που διεξήχθη 18–20 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μαζί με το Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας κ. Ράπτη.


Το Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας φέρνει κάθε χρόνο στο επιστημονικό προσκήνιο καινοτόμες πρωτοβουλίες για την ποιοτική αναβάθμιση της ειδικότητας της Παθολογίας και την ανάληψη δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στη συνεχή προαγωγή της Υγείας του κοινωνικού συνόλου. Το 18ο Συνέδριο εμπλουτίζεται και φέτος με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους ομιλητές μέσα από σημαντικές διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων, με ιδιαίτερη σημασία σε θεματικές ενότητες όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης Ι και ΙΙ, που τελευταία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.


Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλς, μίλησε για τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα που ξεκίνησαν ο Ι.Σ.Α και η Ιατρική Σχολή Αθηνών με έγκριτους ακαδημαϊκούς δασκάλους. Ο κ. Πατούλης, τόνισε τη σημασία των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων που ξεκίνησαν τον πρώτο κύκλο με θεματολογία «Παθολογία – Νεότερα Δεδομένα», τα οποία θα βοηθήσουν το νέο γιατρό να ενημερωθεί για τα νεότερα δεδομένα, την έγκυρη διάγνωση και τη δευτερογενή πρόληψη, τη διαγνωστική και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των νοσημάτων, τις διαγνωστικές και θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης που άπτονται πολλών ειδικοτήτων.


Κατά την αναφορά του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μετάθεση της ευθύνης της θεραπευτικής αγωγής σε μη γιατρούς που επισήμως το Κράτος προσπαθεί να επιδώσει, υποχρεώνοντας το θεράποντα γιατρό να συνταγογραφεί μόνο δραστικές ουσίες και το φαρμακοποιό να δίνει από τον πάγκο το πιο φθηνό αντίγραφο που έχει. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης σταθερής χρηματοροής για τη βιωσιμότητά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, το κρίσιμο ζήτημα του συμψηφισμού των οφειλών των γιατρών και των οφειλών του Κράτους, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε ελευθεροεπαγγελματίες και νοσοκομειακούς γιατρούς, την κάθετη αντίθεση του Ι.Σ.Α στην ένταξη του υγιούς Ε.Τ.Α.Α στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, την πολιτική φαρμάκου που πρέπει να ακολουθηθεί και τις τομές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο