Την έναρξη των εργασιών της 22ης Συνάντησης του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Στόχος μας να κάνουμε την πρόληψη πράξη και τρόπο ζωής σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας»

Τις εργασίες της 22ης συνάντησης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους δήμους μέλη του δικτύου πανελλαδικά, που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εστιάζοντας στη σημασία της δικτύωσης, στον τομέα της Υγείας με επίκεντρο τις εκστρατείες πρόληψης. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Αναφερόμενος ο κ. Αμπατζόγλου, στη δυναμική του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, ενός δικτύου που φέρει την πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και στο οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τα ιδρυτικά μέλη, επικεντρώθηκε στον ρόλο που η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, δύναται να διαδραματίσει σε θέματα προστασίας της υγείας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και δυνατότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

«Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας και πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης με επίκεντρο την Υγεία. Αποδεδειγμένα η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόληψη και στην προστασία της Υγείας των πολιτών.
Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της δικτύωσης με επίκεντρο ενημερωτικές δράσεις και εκστρατείες, θα δώσουμε έμφαση στην προώθηση υγιών συμπεριφορών, πολιτικών πρόληψης που επιτρέπουν την έγκαιρη αναγνώριση των απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και την καταπολέμηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, που επηρεάζουν αρνητικά την Υγεία. Θέτοντας και προσωπικά στην υπηρεσία του πολίτη την επιστημονική μου ιδιότητα αλλά και την εμπειρία μου στον χώρο της Υγείας μέσα από διάφορες επιτελικές θέσεις και φυσικά ως Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, θα δρομολογήσουμε ενέργειες με στόχο να κάνουμε την πρόληψη πράξη και τρόπο ζωής σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας».

Το «παρών» στη συνάντηση εργασίας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ έδωσαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των φορέων μελών του δικτύου και πολίτες.

 

Σχετικά αρχείαΤην έναρξη των εργασιών της 22ης Συνάντησης του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου_1

 


Την έναρξη των εργασιών της 22ης Συνάντησης του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου_2

 


Την έναρξη των εργασιών της 22ης Συνάντησης του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου_3

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο