Την Αδελφοποιήση της πόλης του Αμαρουσίου και της πόλης Tilleul της Γαλλίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με την Γαλλική Αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον  Νομάρχη του Μπελφόρ Yves Ackermann και τον Αναπληρωτή Δημάρχου του Tilleul, Αντιδήμαρχο Μ. Κωνσταντακάτο  κατά την υποδοχή της Γαλλικής Αντιπροσωπείας στο Μαρούσι.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Αναπληρωτής Δημάρχου του Tilleul, Αντιδήμαρχος Μ. Κωνσταντακάτος κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, παρουσία του επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας Νομάρχη του Μπελφόρ Yves Ackermann.Αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Tilleul Γαλλίας.  Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Νομάρχη του Μπελφόρ Yves Ackermann, τον Αναπληρωτή Δημάρχου του Tilleul, Αντιδήμαρχο Μ. Κωνσταντακάτο,τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη, τους Αντιδημάρχους Ν. Πέππα, Β. Κόκκαλη τη Δημοτική Σύμβουλο, συντρονίστρια της επίσκεψης στο Μαρούσι της Γαλλικής Αντιπροσωπείας Ρ. Χαλιώτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει στον Νομάρχη του Μπλεφόρ Yves Ackermann ως αναμνηστικό δώρο, το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.   Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει από το βήμα της εκδήλωσης θερμό καλωσόρισμα στους Γάλλους επισήμους.Στιγμιότυπο από τη συναυλία που έδωσαν η Ορχήστρα του Tilleul και η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.


Τη σύσφιξη και διατήρηση μόνιμων δεσμών φιλίας, αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου και της πόλης Tilleul της Γαλλίας επισφράγησαν με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Αναπληρωτής Δημάρχου της πόλης Tilleul, Αντιδήμαρχος κος Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.   


Στη Γαλλική Αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Μαρούσι, με επικεφαλής το Νομάρχη του Μπελφόρ Mr Yves Ackermann, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Tilleul Mr Gerard Lahsok και ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Mr Olivier Basrien.


Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων προβλέπει τη στήριξη και  εδραίωση συνεργασιών για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, καθώς και την ανάπτυξη  του ιατρικού τουρισμού, με στόχο να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Η συνεργασία θα επεκταθεί επίσης στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και στην ανταλλαγή εμπειριών για την προαγωγή ενός αναβαθμισμένου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας τους Γάλλους επισήμους σημείωσε μεταξύ άλλων: 
«Η συμμετοχή της Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου,πριν από δύο χρόνια στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μπελφόρ της Γαλλίας, ανέδειξε την ελληνική μουσική κουλτούρα και αποτέλεσε την πρώτη γέφυρα της πολιτιστικής μας συνάντησης.                    
Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμος Tilleul της Γαλλίας εγκαινιάζουν και επίσημα μία μακρά και ευδόκιμη συνεργασία  Μπορείτε να θεωρείται την πόλη του Αμαρουσίου, μία πόλη πάντα  ανοικτή για εσάς, αλλά και τους λαούς που φιλοξενείται στις πόλεις σας.»   


Αναφερόμενος ο κος Πατούλης στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τους δύο λαούς της Ελλάδας και της Γαλλίας, ευχήθηκε «η αδελφοποίηση της πόλης του Αμαρουσίου με την πόλη Tilleul να γίνει προπομπός, ώστε και άλλοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υιοθετήσουν τη δημιουργική αυτή προσπάθεια που ξεκίνησε από το Μαρούσι.»


Στο χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Δημάρχου της πόλης Tilleul, Αντιδήμαρχος κος Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος, που έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευόδωση της προσπάθειας του που είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας. «Σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των πόλεων μας» σημείωσε, εξάροντας παράλληλα το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο χώρο της υγείας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχει ξεπεράσει από καιρό τα σύνορα του Αμαρουσίου και σιγά- σιγά φθάνει και στην Γαλλία».


Ο Νομάρχης του Μπελφόρ ( στην περιοχή του οποίου ανήκει η πόλη του Tilleul) Mr Yves Ackermann, στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι «το Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων είναι μόνο η αρχή», ενώ αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας, υπογράμμισε την ανάγκη της αμοιβαίας αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
«Είμαστε υποχρεωμένοι –σημείωσε- να αναπτύξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί και αλλού. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μία Ευρώπη που να είναι μόνο οικονομική. Μέσα στη ζωή είναι η οικονομία, αλλά είναι και ο άνθρωπος. Οι σχέσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε μεταξύ μας και στην Ευρώπη πρέπει να είναι σχέσεις αλληλεγγύης. Ελπίζω στην Ευρώπη να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποφασίσουν για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ώστε και πάλι η χώρας σας να επανέλθει στην ανάπτυξη».
Παράλληλα ο Mr Ackermann επισήμανε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους πολίτες, όταν τα κράτη αδυνατούν, αναφερόμενος στο πολύ σημαντικό  έργο του κου Πατούλη με την διττή του ιδιότητα  ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
           


Τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, όσο και ο Νομάρχης Mr Ackermann και ο Αναπληρωτής Δημάρχου κος Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες του αφενός μεν, στην Δημοτική Σύμβουλο, συντονίστρια της επίσκεψης της Γαλλικής αποστολής στο Μαρούσι κας Ρένας Χαλιώτη για τη ουσιαστική συμβολή της στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών της αδελφοποίησης, και αφετέρου στην Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κα Φωτεινή Κοσκόρου- Παλαμίδη, που υπό την διεύθυνσή της  τα στελέχη του Δημοτικού Ωδείου συνέβαλαν στην πολιτιστική συνάντηση των δύο πόλεων.      


Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας παρέστησαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλας Αλεπούς, Στέφανος Τσιπουράκης, Μιχάλης  Παπαδόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Μιχάλης Χρηστάκης. 
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Εκδρομικού και Περιηγητικού Συλλόγου Αμαρουσίου κος Ιωακείμ Ουίλς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου κα Ελένη Βλάχου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων «Ο Νόστος» κος ʼρης Κουζέλης.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν υπό τη διεύθυνση του Mr Olivier Bastien, η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου του Tilleul, που ερμήνευσε παραδοσιακή μουσική της Γαλλίας προηγούμενων αιώνων και η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της διευθυντρίας του Ωδείου κας Φωτεινής Κοσκόρου Παλαμίδη.
Η καθηγήτρια Μονωδίας και Μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου κα Χριστίνα Σπηλιακοπούλου ερμήνευσε στην Ελληνική και Γαλλική γλώσσα τα τραγούδια «Όμορφη Πόλη»,το «Youkali (K. Weill) και τη «Δωδεκανησιακή Σουίτα» (Γ. Κωνσταντινίδη), με τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Σωκράτη Σταθουλόπουλο στο βιολί και την Ελένη Στογιάννη στο πιάνο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων.        
 Αποκορύφωμα της μουσικής παράστασης στο φινάλε της βραδιάς, η ερμηνεία από τους Έλληνες και Γάλλους μουσικούς του «Χασάπικο Πολίτικα» (παραδοσιακός χασάπικος από την Πόλη) και Ο «Μύθος» του Μ. Χατζιδάκι, σε ενορχήστρωση  του καθηγητή Κόντρα Μπάσο του Δημοτικού Ωδείου κου Βαγγέλη Ζωγράφου.                                               


                              


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο