Την 3η επιστημονική ημερίδα Ιπποθεραπείας της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Την έναρξη των εργασιών της 3ης επιστημονικής ημερίδας Ιπποθεραπείας που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) στο Μαρούσι χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η ημερίδα με θέμα : «Η Ιπποθεραπεία ως στρατηγική παρέμβασης στη σύγχρονη Αποκατάσταση», διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας παρουσιάστηκαν εργασίες, μελέτες και έρευνες σχετικά με την επίδραση της Ιπποθεραπείας στη βελτίωση της ισορροπίας και την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους, αλλά και από την αξιοποίησή της στους τομείς της σύγχρονης αποκατάστασης ασθενών με νευροαναπτυξιακές , ορθοπεδικές και αισθητηριακές διαταραχές.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ  κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του καταθέτοντας την υποστήριξή του στη ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ  για την επιτυχή διεξαγωγή μίας τόσο σημαντικής ημερίδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του που σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις τέτοιου είδους αναδεικνύονται μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης όπως η συγκεκριμένη. Ειδική αναφορά έκανε στα προγράμματα Ιπποθεραπείας που διεξάγονται στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο, υπό την επιστημονική επίβλεψη της φυσιοθεραπεύτριας Ειρήνης Κάπαρη.
Αναφερόμενος στον ευεργετικό ρόλο της Ιπποθεραπείας και των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, υπογράμμισε επίσης τη σημασία της πρόληψης προ της θεραπείας για τη διατήρηση της υγείας, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και έχει ενεργό ρόλο.  

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.     

 

Σχετικά αρχείαΤην 3η επιστημονική ημερίδα Ιπποθεραπείας της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο