Τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο «Απολογισμός» της Αριστέας Μπούτου, σε μία εμπνευσμένη σκηνοθεσία του έμπειρου Βασίλη Πλατάκη,   απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων « Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. 

Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής και σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συγγραφέας του έργου Αριστέα Μπούτου.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Σκαμάκης, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των  συλλόγων και φορέων της πόλης.  

Προλογίζοντας την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας ότι «με την σημαντική πρωτοβουλία του για τη  διοργάνωση των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015», αγαπημένοι καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης που κάνουν υπερήφανο το Μαρούσι ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να παρακολουθήσουμε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και αφιερώματα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες.»  

Αναφερόμενη στο σημαντικό αυτό θεατρικό έργο υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε μαζί  « Το Μυστικό», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και στη σχέση των δύο  ζευγαριών που κρύβει ένοχα πάθη και μυστικά που ο χρόνος είχε κρύψει στη σιωπή του για μεγάλο διάστημα. Όμως, η αλήθεια κάποτε θα φωτίσει την αθέατη πλευρά της ζωής τους. Έτσι θα προκύψουν συγκρούσεις και έντονες συγκινήσεις που θα διδάξουν πολλά για την αξία και τη δύναμη της αλήθειας. Όπως αναφέρει η καταξιωμένη συγγραφέας, την οποία έχομε την τιμή να είναι σήμερα μαζί μας, «όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν.»

Πρωταγωνιστές της παράστασης που καθήλωσε το κοινό ήταν: ο Σπύρος Φωκάς, Μανώλης Δεστούνης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Χρήστος Φωτίδης, Νίνα Ακτύπη, Ελευθερία Πατρικαρέα και Κατερίνα Ροδίτη. Στο βιολί η διάσημη βιολονίστρια Lilian Sprincean. Στα σκηνικά ο Σάββας Πασχαλίδης, στα κουστούμια ο Νίκος – Τάκης και στις χορογραφίες Δημήτρης Παπάζογλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Χαλιώτη συγχαίροντας τους συντελεστές, κάλεσε στη σκηνή τον πρωταγωνιστή και Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Χρήστο Φωτίδη, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τους στενούς συνεργάτες του για τη συνεργασία και την πρόσκληση να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.                                                  

Οι εκδηλώσεις «Μάρτιος Τεχνών 2015» συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015  με τη συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο δάσκαλο και τραγουδοποιό Θεόδωρο Πολυκανδριώτη, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο 2 από τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο 3 από τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο 4 από τη θεατρική παράσταση «Το Μυστικό» απόλαυσαν εκατοντάδες θεατές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μάρτιος Τεχνών 2015» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο