Τη σημασία της πρόληψης και της αγωγής υγείας του πληθυσμού, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Print Friendly, PDF & Email

Tη σημασία της πρόληψης και της αγωγής υγείας του πληθυσμού, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που έχει ορισθεί η 14η Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε την ανάγκη η πολιτεία να μεριμνήσει για την πρόσβαση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, στους εξειδικευμένους γιατρούς που έχουν ανάγκη.

«Η σωστή ρύθμιση του διαβήτη παίζει καθοριστικό ρόλο, για τον ασθενή ενώ παράλληλα εξοικονομεί πόρους στο σύστημα υγείας. Η πολιτεία  οφείλει να διασφαλίσει στους ασθενείς,  αφενός τα απαραίτητα για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση της νόσου υγειονομικά υλικά και αφετέρου την πρόσβαση στους γιατρούς που έχουν ανάγκη. Παράλληλα οφείλει να μεριμνήσει για την ενημέρωση του πληθυσμού, για  τον υγιεινό τρόπο ζωής και τις καταστροφικές συνέπειες της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας.  Δυστυχώς στη χώρα μας  δεν υλοποιούνται προγράμματα Αγωγής της Υγείας ενώ το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει καταρρεύσει.».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο