Τη γιαγιά της Λέσβου βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»

Print Friendly, PDF & Email

Την 85χρονη Αιμιλία Καμβύση από τη Λέσβο που έγινε σύμβολο ανθρωπιάς βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργάνωσε για τη γιορτή της Γυναίκας  ο Περιβαλλοντικός – Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Κοινωνικός Όμιλος Αμαρουσίου η «ΠΝΟΗ», υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά  και την τιμή να έχουμε κοντά μας μία γυναίκα, που μέσα από την εθελοντική προσφορά της  αποτέλεσε σύμβολο φροντίδας και τρυφερότητας σε όλο τον κόσμο. Η φωτογραφία που έδειχνε την κα  Μηλίτσα, όπως την αποκαλούν οι δικοί της άνθρωποι, να φροντίζει ένα προσφυγόπουλο που είχε φτάσει μαζί με τους γονείς στο Ελληνικό νησί έκανε το γύρο του κόσμου και της έδωσε της ευκαιρία να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας:

«Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Δήμο μας με τον Όμιλο «Πνοή «αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για  να τιμήσουμε τις γυναίκες που με τη δράση τους, τον αγώνα τους στο στίβο της ζωής, με το παράδειγμά τους, μέσα από την προσφορά τους στον άνθρωπο και την κοινωνία καθεμιά αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς.
Οι εποχές που διανύουμε μπορεί να μην είναι εύκολες, ωστόσο, μέσα από τις σκοτεινές περιόδους της ιστορίας ξεπήδησε η ελπίδα και ο κοινός αγώνας για ένα καλύτερο αύριο.
Οι γυναίκες δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Μέσα από την ενεργή δραστηριοποίησή τους, μέσα από τη διεκδίκηση του σεβασμού και της ισότιμης μεταχείρισής τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους επαγγελματικής, οικογενειακής, κοινωνικής κερδίζονται οι αγώνες. Με τις γυναίκες δραστήριες και μέσα στην κοινωνία κερδίζονται οι μάχες. Το βέβαιο είναι ότι οι αξιόμαχες γυναίκες  είναι πάντοτε όφελος όχι μόνο για το γυναικείο κίνημα, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.»   

Η κα Αιμιλία Καμβύση ιδιαίτερα συγκινημένη ,είπε πως αισθάνθηκε το βρέφος σας ένα από τα 18 εγγόνια και δισέγγονα που έχει. Μάλιστα ανέφερε ότι του συμπεριφέρθηκε όπως θα έπρεπε να φέρονται όλοι οι Έλληνες στους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο εθελοντισμό μίλησε η Πρόεδρος Εθελοντριών αναρωτηρίου Πεντέλης, πρώην ΠΙΚΠΑ κα Αριστέα Τσιάπα. Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής ανοίγοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου για την τιμητική παρουσία τους.

 

Σχετικά αρχείαΤη γιαγιά της Λέσβου βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»


Τη γιαγιά της Λέσβου βράβευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»

Μετάβαση στο περιεχόμενο