Τη δίκαιη και έμπρακτη ίση κατανομή των χρηματοδοτούμενων έργων στους Δήμους του Βόρειου Τομέα, αιτείται με επιστολή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Σταθούλης προς την Περιφερειάρχη Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Σε επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου υπογραμμίζει τη διαφορετική μεταχείριση που αποδεδειγμένα υφίσταται ο Δήμος Αμαρουσίου στην κατανομή χρηματοδοτούμενων έργων, σε σχέση με άλλους γειτονικούς Δήμους, που όπως αναφέρεται, καίτοι πολυπληθής και με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες λαμβάνει πολύ μικρότερη χρηματοδότηση από εκείνη που θα έπρεπε να λαμβάνει.

Η επιστολή είναι απάντηση σε έγγραφο της Περιφέρειες που εστάλη κατόπιν  αιτήματος του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας κου Βασίλη Κόκκαλη για αντικειμενική και δίκαιη κατανομή των εσόδων των δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου.        

Ο κ. Σταθούλης σημειώνει ότι η δίκαιη κατανομή θα πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως με τη χρηματοδότηση τεχνικών έργων «ουσίας», και ερωτά, εάν η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου εκφεύγει του χαρακτηρισμού ως «έργου ουσίας», έργο για το οποίο έχει κατατεθεί πλήρης και ώριμη μελέτη, χωρίς απάντηση όμως έως σήμερα. 

Παράλληλα, επαναφέρει το ερώτημα ποιά είναι τα κριτήρια χρηματοδότησης άλλων ομοειδών έργων που εκτελούνται σε γειτονικούς Δήμους και υπενθυμίζει ότι δεν έχει ακόμη αποσταλεί απάντηση σχετικά με την ημερομηνία υποβολής της πρότασης για την κατασκευή των συγκεκριμένων έργων , καθώς επίσης, η ημερομηνία κατάθεσης των μελετών στην Περιφέρεια, η ημερομηνία έγκρισης των μελετών και των χρηματοδοτήσεων από αυτή.     

Τέλος ο κ. Σταθούλης καλεί την Περιφέρεια Αττικής να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης της τοπικής κοινωνίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας στην προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, πέρα από τα στενώς εννοούμενα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο