Θερμό καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών στην έναρξη του 13ου Φεστιβάλ «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2012»

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει θερμό καλωσόρισμα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών στην έναρξη του 13ου Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2012».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με στελέχη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο της Κίνας ανάμεσα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών παρακολουθούν την παράσταση.Ο κ. Li Jian επικεφαλής της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο της Κίνας που νωρίτερα υπέγραψε μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου απευθύνει τα θερμά συγχαρητήρια του για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.


 


Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε αυλαία το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2012» στον αύλειο χώρο της νέας έδρας του Μουσείου, στην οδό Βορείου Ηπείρου και Μεσογείων. Το Φεστιβάλ έχει συνδέσει το όνομά του με τον πατέρα του Θεάτρου Σκιών στη χώρα μας, τον αείμνηστο Μαρουσιώτη Ευγένιο Σπαθάρη.


Την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών, που κατέκλυσαν τον χώρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση από το μαθητή του Ευγένιου Σπαθάρη Γιάννη Νταγιάκο «Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη».      


«Τόσο με το Σπαθάρειο Μουσείο όσο και με το Φεστιβάλ «Σπαθάρεια» – υπογράμμισε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης – ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τη μνήμη και το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη, διαφυλάσσει και μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές αυτό το μοναδικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο Καραγκιόζης και οι υπόλοιποι ήρωες του θεάτρου σκιών αποτελούν μία όαση ψυχαγωγίας. Μπορούν το ίδιο επίκαιρα μέσα από τις παραστάσεις και τα έργα τους να μας συγκινήσουν, να μας θυμίσουν τη χαμένη μας αθωότητα, να μας μεταφέρουν στοιχεία από την ελληνική πραγματικότητα, από την ψυχή, τις αρετές και τις αδυναμίες του Έλληνα.»


 «Σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ – πρόσθεσε ο κος Πατούλης- έχουμε ανάγκη το γέλιο, την ελπίδα και την αισιοδοξία, τον πηγαίο αυθορμητισμό, το πείσμα και τη δύναμη, με τα οποία αντιστέκονται οι ήρωες του Καραγκιόζη κόντρα στις αντιξοότητες. Μέσα από τις περιπέτειές τους μας διδάσκουν να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια αλλά με θάρρος, πίστη στις δυνάμεις μας, και επιμονή να βρίσκουμε διεξόδους από τα προβλήματα.»


Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους οι αξιωματούχοι της Κινεζικής αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο, που νωρίτερα είχαν υπογράψει μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κος Μιχάλης Χρηστάκης, καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.


Τα «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2012» συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00  με την παράσταση από τον ταλαντούχο νέο καραγκιοζοπαίκτη Τάσο Τσώνη: «Η πόλη των αγράμματων» (Ο Καραγκιόζης Γραμματικός).


Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η παράσταση από τον ταλαντούχο νέο Καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Ντούμα «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης» και το Σάββατο «Ο Καραγκιόζης και οι Εξωγήινοι» από τον ταλαντούχο νέο καραγκιοζοπαίκτη Μπάμπη Μακρή. Το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου με την παράσταση « Ο Καραγκιόζης Πλοίαρχος» από τον καραγκιοζοπαίκτη Σωκράτη Κοτσορέ.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο