Θερμά συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στον Καθηγητή Κλασικής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Στ. Κουρούση για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Καθηγητή Κλασικής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Στ. Κουρούση και συγγραφέα του βιβλίου «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ».
Τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη δέχθηκε ο Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κος Σταύρος Κουρούσης για το σημαντικό πρώτο συγγραφικό του έργο «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ», κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο κος Κουρούσης επισκέφθηκε τον κο Πατούλη στο γραφείο του, προκειμένου να του προσφέρει ως δώρο το πρώτο του βιβλίο, που αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας και της εξέλιξης των λαϊκών αυτών οργάνων, ξεκινώντας από την πανδουρίδα ή τρίχορδον, περνώντας στον ταμπουρά και καταλήγοντας στο μπουζούκι των πρώτων χρόνων του ρεμπέτικου τραγουδιού. Το έργο είναι η πρώτη παραγωγή της νέας μη κερδοσκοπικής εταιρείας Orpheum Phonograph και παρουσιάστηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών.
Το συναρπαστικό αυτό μουσικό ταξίδι επικεντρώνεται στην άγνωστη ελληνική παράδοση από τον 17ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα με πλήθος ιστορικών ντοκουμέντων, καθώς επίσης πλούσιο υλικό από παλιές φωτογραφίες, γκραβούρες και πίνακες ζωγραφικής . Βασίζεται, κυρίως, σε ιστορικές αναφορές Ελλήνων αγωνιστών της επανάστασης, σε αναλυτικές περιγραφές ξένων περιηγητών και σε καταγραφές διαφόρων ερευνητών .
Στα κείμενα του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται επίσης η σημαντική εργασία του οργανοποιού Μιχάλη Μουντάκη πάνω στα όργανα της οικογένειας του ταμπουρά που ανήκαν στον θρυλικό Γιοβάν Τσαούς και τα οποία είχε ο ίδιος την ευκαιρία να εξετάσει από κοντά και να καταγράψει πληροφορίες και πολύτιμα συμπεράσματα.
Η έκδοση συνοδεύεται από ηχητικό CD δεκαοκτώ ηχογραφημάτων μεταξύ του 1926 – 1932. Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο υλικό και σε άριστη ηχητική κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς την παλαιότητά του. Το υλικό προέρχεται ως επί το πλείστον από πρωτότυπες μήτρες των αμερικάνικων εταιρειών Victor και Columbia, αλλά και από εξαιρετικής κατάστασης δίσκους 78 στροφών.
Επίσης για πρώτη φορά, για τα ελληνικά δεδομένα της δισκογραφίας, κυκλοφορούν εννιά ηχογραφήσεις της πρώιμης εποχής του γραμμοφώνου, οι οποίες είχαν απορριφθεί από τους τότε υπευθύνους παραγωγής των εταιρειών ως μη εμπορικές ή ως «κακές» μουσικές εκτελέσεις! Παρέμεναν ακυκλοφόρητες μέχρι την παρούσα πρώτη έκδοση τους και ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά την ημερομηνία ηχογράφησης τους δημοσιεύονται για πρώτη φορά έχοντας ίσως το σημαντικότερο ενδιαφέρον.