Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου με επισκέψεις σε μουσεία της πόλης γνώρισαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την τοπική ιστορία και πολιτιστική παράδοση

Print Friendly, PDF & Email

Βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις πραγματοποίησαν τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, υπό την καθοδήγηση και φροντίδα των υπευθύνων και παιδαγωγών των Σταθμών,  με επισκέψεις στο Ιστορικό-Λαογραφικό και στο Σπαθάρειο Μουσείο τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.     

Τα προνήπια των Παιδικών Σταθμών είχαν την ευκαιρία μέσα από κατάλληλες για την ηλικία τους παρουσιάσεις να μάθουν για την ιστορία της πόλης  μας και να περιεργαστούν τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου.
Στο Σπαθάρειο Μουσείο οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις ξεναγήσεις στο κόσμο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, ενώ είχαν την ευκαιρία να παίξουν τις δικές τους παραστάσεις με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, του Χατζηαβάτη και των άλλων ηρώων του Θεάτρου Σκιών, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους μια χαρτονένια αναμνηστική φιγούρα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, σημείωσε ότι « διαρκής επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την ολόπλευρη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, παρέχοντάς τους νέα ερεθίσματα και αναβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Με δράσεις όπως η επίσκεψή μας σε Μουσεία της πόλης, έδωσε την ευκαιρία  στα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό στοιχεία της πολιτιστικής μας παράδοσης και της τοπικής ιστορίας».                           

Την οργανωτική ευθύνη των εκπαιδευτικών δράσεων είχε η προϊσταμένη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας κα. Μαρία Κάββουρα.

Το Πρόγραμμα των επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν είχε ως εξής :

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  • Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

      Παιδικός Σταθμός Ανάβρυτα    

             Παιδικός Σταθμός Στούντιο

  • Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016,                                                                       

              Παιδικός Σταθμός Αγ. Ανάργυροι

              Παιδικός Σταθμός Νέο Τέρμα

  • Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016,                                                                 

       Παιδικός Σταθμός Εργατ. Κατοικιών

             Παιδικός Σταθμός Κέντρο 

  • Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

             Παιδικός Σταθμός Αγ. Φιλοθέης

             Παιδικός Σταθμός Πολύδροσο

             Παιδικός Σταθμός Σωρού                                                              

  ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  • Την Τετάρτη  20 Απριλίου 2016,                                                          

             Παιδικός Σταθμός  1ος Κοκκινιάς

             Παιδικός Σταθμός  2ος Κοκκινιάς 

 

Σχετικά αρχείαΤα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου με επισκέψεις σε μουσεία της πόλης γνώρισαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την τοπική ιστορία και πολιτιστική παράδοση (1)


Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου με επισκέψεις σε μουσεία της πόλης γνώρισαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την τοπική ιστορία και πολιτιστική παράδοση (2)


Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου με επισκέψεις σε μουσεία της πόλης γνώρισαν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την τοπική ιστορία και πολιτιστική παράδοση (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο