Τα 4 χρόνια έργου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στον Σ.Π.Α.Π, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

Print Friendly, PDF & Email

Το έργο αυτό συνεχίζεται σήμερα με επιτυχία από τη νυν Διοίκηση του Συνδέσμου, υπό το Βλάση Σιώμο. Οι νεόκοποι υποψήφιοι του Δήμου Πεντέλης  δεν θα εκλεγούν, κάνοντας τους “λαγούς” άλλων υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών

Αναφορικά με ανάρτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το έργο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) επί της τετραετούς προεδρίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έχουν να γίνουν οι εξής επισημάνσεις.

Το γεγονός ότι σε πέντε μήνες από σήμερα πρόκειται να διεξαχθούν δημοτικές εκλογές, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τακτική κάποιων “νεόκοπων”, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και δηλωμένων υποστηρικτών συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, να συκοφαντούν το έργο και την προσπάθεια που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στον Σ.Π.Α.Π. Τόσο από τη σημερινή Διοίκηση του Βλάση Σιώμου, όσο και από την προηγούμενη Διοίκηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Το άγχος να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας τους οδηγεί σε γκάφες που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα, κυρίως σε αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Σ.Π.Α.Π.

Η αλήθεια για το έργο του Γιώργου Πατούλη στον Σ.Π.Α.Π

Για να γνωρίσουν, λοιπόν, οι νεότεροι, αυτό που ήδη γνωρίζουν οι παλαιότεροι, θα αναφέρουμε συνοπτικά τα παρακάτω:

 1. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παρέλαβε τη Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π το 2011, αφού επικράτησε σε εκλογική διαδικασία με 19 ψήφους και εξελέγη πρόεδρος, έναντι του συνυποψήφιου του και έως τότε προέδρου του Σ.Π.Α.Π, Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, που έλαβε 12 ψήφους. Και επανεξελέγη το 2013 πανηγυρικά, αφού επί 30 ψηφισάντων έλαβε 29 ψήφους.
 2. Ως Νέα Διοίκηση του Συνδέσμου παρέλαβε από την προηγούμενη ένα σχεδόν μηδενικό ταμείο και ένα μοντέλο διοικητικής οργάνωσης με δεκάδες παρατυπίες και εκκρεμότητες σε επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας των εθελοντών και εργαζομένων του.
 3. Στο τέλος της θητείας του, παρέδωσε στην επόμενη Διοίκηση του ΣΠΑΠ ταμείο με 850.000 ευρώ περίπου.
 4. Όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Συνδέσμου, στο διάστημα αυτό ο Σ.Π.Α.Π ανασυγκροτήθηκε, εφάρμοσε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, στη διαφάνεια και στην αποτελεσματικότητα.
  Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον σημαντικό ρόλο του, ακολουθήθηκε μία διαδικασία εξυγίανσης σε επίπεδο διοικητικών λειτουργιών, προγραμματισμού, ελέγχου και διαφάνειας.
 5. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση νέων ομάδων πολιτών, που πλαισίωσαν τις εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες μας.

Στο διάστημα της Διοίκησης Πατούλη στον Σ.Π.Α.Π:

 • Ενισχύθηκε με νέα μέσα, οχήματα κι εξοπλισμό ο Σ.Π.Α.Π
 • Δόθηκε μόνιμη λύση σε χρονίζουσες εκκρεμότητες που αφορούσαν το στόλο των οχημάτων του και τη συντήρησή τους.
 • Για πρώτη φορά εκπονήθηκε Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών λόγω Δασικών Πυρκαγιών,
 • Ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό .Για τις ανάγκες ενίσχυσης του ρόλου της πυροπροστασίας, δρομολογήθηκε η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού.
 • Για πρώτη φορά, εκπαιδεύτηκαν οι εθελοντές του Συνδέσμου για αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σ.Π.Α.Π
 • Συντηρήθηκαν όλα τα πυροφυλάκια του Σ.Π.Α.Π
 • Για πρώτη φορά ασφαλίστηκαν οι εθελοντές. Ο ρόλος των εθελοντών του Συνδέσμου θεωρείται υψίστης σημασίας αφού ο Σ.Π.Α.Π δεν έχει τακτικό προσωπικό. Με δεδομένη τη συνεισφορά τους και το έργο που προσφέρουν κρίθηκε σκόπιμη η ασφάλιση των εθελοντών από όλους τους δήμους-μέλη του Συνδέσμου κατά τις ώρες της εθελοντικής εργασίας τόσο ως προς την υγειονομική τους περίθαλψη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, όσο και την ασφάλιση τους από ατυχήματα.
 • Έγινε οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών για τους εθελοντές μας.
 • Πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και των μαθητών μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση.
 • Αναζητήθηκαν και αξιοποιήθηκαν χορηγοί σε μια δύσκολη χρονική περίοδο που λόγω της παρατεταμένης κρίσης, οι μεγάλες εταιρείες ήταν φειδωλές στη διάθεση χρημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η Διοίκηση Πατούλη εξασφάλισε σημαντικές χορηγίες.

Στα τέσσερα χρόνια της Διοίκησης Πατούλη στον Σ.Π.Α.Π πραγματοποιήθηκαν:

 • Δεκάδες αναδασώσεις και θερινά ποτίσματα, με συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.
 • Καθαρισμοί  παραλιών, δασικών χώρων, υδροβιοτόπων.
 • Σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες , κοινωνικές εκδηλώσεις, κλπ
 • Το διάστημα αυτό δεν εκδηλώθηκε καμία μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή ευθύνης μας και δεν χάθηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, όπως δυστυχώς συνέβη σε άλλες χρονικές περιόδους υπό άλλες διοικήσεις, ενώ ο Σ.Π.Α.Π ήταν «παρών» σε εκατοντάδες περιστατικά φωτιάς ή άλλου είδους έκτακτης ανάγκης εντός αλλά και εκτός των διοικητικών ορίων του Συνδέσμου.
 • Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Συνδέσμου, διαχειρίστηκε δεκάδες  περιστατικά για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από χιονοπτώσεις και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Όλο το διάστημα της θητείας της Διοίκησης Πατούλη στον Σ.Π.Α.Π.

 • αναλήφθηκαν πολλές πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξηθούν για λογαριασμό των Δήμων οι πόροι για την πολιτική προστασία που διαθέτουν το Κεντρικό Κράτος και η Περιφέρεια.
 • κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων μέσω των Δήμων μελών του Συνδέσμου, με αξιοποίηση των πόρων του Πράσινου Ταμείου, με στόχο την ανάπλαση του Πεντελικού όρους και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Ωστόσο, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι μία προσπάθεια ανάπλασης του Πεντελικού όρους δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός Συνδέσμου αλλά εμπλέκει τη συνεργασία και συμμετοχή μίας σειράς από υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς, που μόνο υπό την ομπρέλα ενός συνολικού σχεδιασμού και συντονισμού από την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να υλοποιηθεί. Καλό θα ήταν να μας επισήμανε η συντάκτης τί έργα ανάπλασης έχουν γίνει στο Πεντελικό και από τις προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις, των οποίων τυγχάνει και υποστηρικτής.

Το έργο που έγινε στον Σ.Π.Α.Π την περίοδο 2011 – 2015 είναι αδιαμφισβήτητο.

Αποδεικνύεται με πράξεις κι όχι με λόγια.

Το έργο αυτό συνεχίζει με επιτυχία η επόμενη Διοίκηση του Συνδέσμου υπό τον Βλάση Σιώμο.

Ας γνωρίζουν καλά ότι θα απαντάμε δυναμικά, με “επίθεση αλήθειας”, στη “λάσπη” και στη συκοφαντία των νεόκοπων σχολιαστών, μέσω των social media και μικρής αναγνωσιμότητας ιστοσελίδων, που δηλώνουν ευκαιριακά  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, κάνοντας τους “λαγούς” υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο