Σύσκεψη εκπροσώπων των 9 Δήμων Εταίρων, επί της πρότασης που υπεβλήθη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Ο.Χ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ)

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων Εταίρων: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης Ψυχικού της  Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, οι οποίοι έχουν συστήσει σύμπραξη με επικεφαλής το Δήμο Αμαρουσίου. 

Η σύμπραξη των παραπάνω Δήμων υπέβαλε ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑΑ) για την συγκρότηση «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤΤ050 του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκπρόσωποι των Δήμων Εταίρων  ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου (επικεφαλής Εταίρος) για την υποβολή της Πρότασης και έγινε συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου της Πρότασης με έμφαση στην προτεινόμενη «Στρατηγική» (Άξονες Προτεραιότητας, Ειδικοί Στόχοι, Παρεμβάσεις, κ.λ.π.).

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση για πλήθος θεμάτων που αφορούσαν, αφενός μεν, το υποβληθέν «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑΑ) για την συγκρότηση «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ», αφετέρου δε, τις επόμενες «ενέργειες» που πρέπει να γίνουν, με στόχο την ενεργοποίηση και την προώθηση της προτεινόμενης Πράξης, με έμφαση στην συνέχιση της Διαδικασίας Διαβούλευσης, αλλά και στην σύσταση της Αστικής Αρχής / ΕΦ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε αξιόλογο το υποβληθέν σχέδιο και εξέφρασε τη αισιοδοξία του ότι με τη βοήθεια όλων θα προχωρήσει η υλοποίησή του. 

 

Σχετικά αρχείαΣύσκεψη εκπροσώπων των 9 Δήμων Εταίρων, επί της πρότασης που υπεβλήθη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Ο.Χ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ)_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο