Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου»

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: « Το μυστικό της δύναμης της ανάπτυξης είναι η αποκέντρωση.  Έπρεπε να έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και να υπάρχουν Δήμοι-Κράτη»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα προκειμένου η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, στους προσωπικούς του στόχους και στις παθογένειες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και της υγείας ενώ ξεδιπλώνει και πτυχές της οικογενειακής του ζωής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα εστιάζει το πρόβλημα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί η απέραντη γραφειοκρατία και η εμπλοκή πολλών δομών και διατυπώνει την πεποίθηση πως μόνο αν υπάρξει αποκέντρωση του κράτους και εφαρμοστεί η έννοια του Δήμου-Κράτους, η χώρα θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για τους συμβασιούχους στους Δήμους εξέφρασε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ που είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλουςχαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση «μπάλωμα», ενώ υπογραμμίζει πως η Αυτοδιοίκηση έχει νεκρώσει από το γεγονός ότι ψηφίζονται νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως ο Νόμος Σπίρτζη.

Επιπρόσθετα τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς  για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα αυτό.

 

Σχετικά αρχείαΣυνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (1)


Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (2)


Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (3)


Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (4)


Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (5)

Μετάβαση στο περιεχόμενο