Συναυλία παραδοσιακής μουσικής απ’όλη την Ελλάδα,από την Πανελλήνια Ένωση Παραδοσιακής Μουσικής Ελλάδος – Εξωτερικού,με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, ώρα 20:30
Πλατεία Ηρώων
   
  
Συναυλία παραδοσιακής μουσικής απ’ όλη την Ελλάδα θα δώσει στην Πλατεία Ηρώων, η Πανελλήνια ‘Ένωση Παραδοσιακής Μουσικής Ελλάδος – Εξωτερικού, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:30, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Κορυφαίοι ερμηνευτές από το χώρο της παραδοσιακής μουσικής θα μας ταξιδέψουν από τη Ρούμελη και το Μωριά στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι τα Νησιά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στο ρεπερτόριο της συναυλίας τραγούδια Σμυρνεϊκα, και Λαϊκό Ρεμπέτικο αυθεντικό.                  


Στην 9μελή ορχήστρα, στο κλαρίνο είναι το μεγάλο όνομα, γνωστός σε όλο το πανελλήνιο και στο εξωτερικό ο Κώστας Σαλέας. Στο βιολί ο Ν. Μωραϊτης, γνωστός από τη τηλεόραση και τις δισκογραφίες του, στην κιθάρα ο Σπ. Βασιλάρης, στο ακορντεόν ο Κ. Ντούτσας, στο τουμπερλέκι ο Γ. Λυκόνης, στο μπουζούκι & στο λαϊκό ρεμπέτικο ο Σαράντος.


Τραγούδια της Ρούμελης, του Μωριά, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας θα ερμηνεύσει ο Ηρακλής Βλάχος, κορυφαίος της δημοτικής παράδοσης, στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής,γνωστός από την πλούσια δισκογραφία του.
Η Κωνσταντίνα θα τραγουδήσει νησιώτικα, σμυρνεϊκο, τραγούδια της Μακεδονίας και της Θράκης. Στο λαϊκό – δημοτικό τραγούδι ο Περικλής Νταλής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο