Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Πρέσβη της Αρμενίας H.E. Mr. Fadey Charchoghlyan

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αυτοδιοίκηση της Αρμενίας θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας H.E. Fadey Charchoghlyan και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας Π. Τσολακιάν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αρμενίας, η δυνατότητα αδελφοποίησης πόλεων, θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα και η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Με τον Πρέσβη της Αρμενίας H.E. Mr. Fadey Charchoghlyan συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας μας με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων Ελλάδας-Αρμενίας, με κεντρικό πυλώνα την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας έχουν μακροχρόνιο ιστορικό υπόβαθρο λόγω των θρησκευτικών και πολιτιστικών ριζών και της μακράς συνύπαρξης κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έλληνες και Αρμένιοι ενώνονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πλαίσιο και με βασικό στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, δημιουργώντας προϋποθέσεις διεύρυνσης των προοπτικών ανάπτυξης, η Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίστοιχες προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργηθούν και σε επίπεδο  ιατρικού τουρισμού και αδελφοποιήσεων πόλεων. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος προκειμένου να προωθηθεί ο τουρισμός υγείας. Ως χώρα διαθέτουμε υποδομές ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας, ενώ το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας μπορεί να παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες».  

Επιπλέον ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας Π. Τσολακιάν θα υπάρξει συνεργασία και θα εξεταστεί η δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων, προς όφελος των πολιτών».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Πρέσβη της Αρμενίας H.E. Mr. Fadey Charchoghlyan


Γ. Πατούλης: « Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αυτοδιοίκηση της Αρμενίας θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων»

Μετάβαση στο περιεχόμενο