Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά με αντικείμενο την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει πρωταγωνιστική θέση στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς»

Τους τρόπους συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών εξέτασαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά κατά τη σημερινή τους συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του Τουρισμού Υγείας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε να προχωρήσουν συνέργειες  διεθνών φορέων μεταξύ των οποίων το  Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών για την δικτύωση και ένταξη των υφιστάμενων και νέων clusters με  στόχο να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός για την προβολή της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε την κα Κουντουρά πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας με Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού οι οποίοι έχουν τη βούληση να στηρίξουν έμπρακτα κάθε προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαμψη.

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης και προβολής της χώρας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για αυτήν την δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με την κα Κουντουρά είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με στόχο να αναζητήσουμε από κοινού τα πεδία συνεργασίας προκειμένου να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις συνέργειες με το κεντρικό κράτος για εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, επιχειρούν με σταθερά και ουσιαστικά βήματα , να τοποθετήσουν τη χώρα μας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντ παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει».

 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά με αντικείμενο την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας

Μετάβαση στο περιεχόμενο