Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπείας Δημάρχων με την Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για τη συνέχιση λειτουργία των Δομών Φτώχειας

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων  και των Περιφερειών για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων όπως είναι συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Φτώχειας. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύση για τους χιλιάδες ωφελούμενους και τους εργαζόμενους στα προγράμματα»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία Δημάρχων από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας, συναντήθηκαν με την Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των Δομών Φτώχειας.

Με δεδομένο ότι στις 28 Φεβρουαρίου έληξε και η τελευταία παράταση λειτουργίας τους ο κ. Πατούλης επανέλαβε στην αρμόδια υπουργό το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξει νέα παράταση των προγραμμάτων, ως γέφυρα, μέχρι την οριστική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία περίπου 118.000 ωφελούμενοι να στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες των δομών αλλά και να είναι στο αέρα οι εργαζόμενοι στα προγράμματα.

Από την πλευρά της η κα. Φωτίου παρέπεμψε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στις Περιφέρειες για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς,διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων όπως είναι συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Φτώχειας. Η κα Φωτίου δεν μερίμνησε προκειμένου να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των Περιφερειών προκειμένου να μην τιναχθούν τα εν λόγω προγράμματα, στον αέρα. Την καλούμε, έστω και τώρα που είμαστε στο και πέντε, να δώσει μία λύση η οποία αφενός θα δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να συνεχίζουν να επωφελούνται από τα προγράμματα και αφετέρου  θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού στις Δομές».

Μετάβαση στο περιεχόμενο