Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με το Δήμαρχο Siudelfingen B. Vohringer

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο»

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης συναντήθηκε στα γραφεία της Ένωσης με το Δήμαρχο Siudelfingen B. Vohringer.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τον Γερμανικό Δήμο με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών με τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην πόλη και αριθμούν τους 1.500. Παράλληλα  έντονη είναι η δραστηριοποίηση των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται εκεί και οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων αλλά και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών,  στην Ελλάδα.

Ο κ. Vohringer. με την ιδιότητα και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Μεσαίου Μεγέθους Πόλεις μετέφερε στον κ. Πατούλη τη διάθεση να διαμορφωθούν από κοινού με την Ελληνική Αυτοδιοίκηση γόνιμες πολιτικές που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με το Δήμαρχο του Siudelfingen είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συζήτηση μας εστιάστηκε κυρίως στις προοπτικές συνεργασίας με τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό και είναι σταθεροί σύμμαχοι στην προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαμψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα αλλά και την ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο, ενωμένη, θα εργαστεί με ένα κοινό στόχο, την εθνική αναγέννηση».

 

Σχετικά αρχεία



Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με το Δήμαρχο Siudelfingen B. Vohringer_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο