Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης- Βυρτεμβέργης στα γραφεία της Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να ενισχύει την εξωστρέφεια της χώρας και την οικοδόμηση γόνιμων συνεργασιών με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την εθνική ανάκαμψη»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης – Βυρτεμβέργης, μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Εσωτερικά θέματα, Ψηφιοποίηση και Μετανάστευση.

Κατά τη συνάντηση οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον κ. Πατούλη αλλά και από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικής κρίσης από τους Δήμους κυρίως στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας.

O κ. Πατούλης επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, επιτυγχάνοντας να μην κλονισθεί η κοινωνική συνοχή. «Οι Δήμοι, χωρίς πόρους και αρμοδιότητες, κατάφεραν με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και προτάσεις να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της πρώτης υποδοχής» ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε συνδυασμό με την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά της πολιτείας, δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με δεδομένο ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει και εστίασε στη σημασία της συνεργασίας τόσο όλων των φορέων του κράτους, χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά και των ευρωπαϊκών κρατών για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρότεινε και τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα το προσφυγικό και τη συμμετοχή ευρωπαίων εκπροσώπων που ασχολούνται με το σημαντικό ζήτημα.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στον τρόπο που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης στη χώρα μας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων υπέρ των πολιτών.

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα συγκεντρωτικό κράτος που πνίγει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη» τόνισε και σημείωσε πως απαιτείται να γίνει πράξη και στην Ελλάδα η έννοια του Δήμου-Κράτους με την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς την εμπλοκή της πολιτείας στη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της εποικοδομητικής συνεργασίας της Ελλάδας με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη και πρόσθεσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας.

Από την πλευρά του η Γερμανοί βουλευτές ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την φιλοξενία και την ενημέρωση για ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και επισήμαναν την ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαικών κρατών, με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη Γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι :Karl KLEIN, MdL CDU, Ausschussvorsitzender und Delegationsleiter
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος και Συντονιστής Αντιπροσωπείας,  Alexander MAIER, MdL, Bündnis 90/Οι πράσινοι, stv. Ausschussvorsitzender
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Bündnis 90/Οι πράσινοι, αναπληρωτής Πρόεδρος, Petra HÄFFNER, MdL, Bündnis 90/Die Grünen Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Bündnis 90/Οι πράσινοι, Daniel Andreas LEDE ABAL, MdL, Bündnis 90/Die Grünen Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Bündnis 90/Οι πράσινοι,  Bettina LISBACH, MdL, Bündnis 90/Die Grünen Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Bündnis 90/Οι πράσινοι, Andrea SCHWARZ, MdL, Bündnis 90/Die Grünen Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, Bündnis 90/Οι πράσινοι, Thomas BLENKE, MdL, CDU
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, CDU,  Manuel HAGEL, MdL, CDU
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, CDU, Ulli HOCKENBERGER, MdL, CDU
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, CDU,  Siegfried LOREK, MdL, CDU
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, CDU, Karl ZIMMERMANN, MdL, CDU
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου, CDU, Lars Patrick BERG, MdL, AfD
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου,  AfD, Daniel ROTTMANN, MdL, AfD
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου,  AfD, Sascha BINDER, MdL, SPD
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου,  SPD, Rainer HINDERER, MdL, SPD
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου,  SPD, Rainer STICKELBERGER, MdL, SPD
Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου,  SPD Dr. Heinrich FIECHTNER, MdL, fraktionslos Μέλος Κρατικού Κοινοβουλίου.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης- Βυρτεμβέργης στα γραφεία της Ένωσης_1


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης- Βυρτεμβέργης στα γραφεία της Ένωσης_2


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης- Βυρτεμβέργης στα γραφεία της Ένωσης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο