Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Το  ισχυρό δέσιμό των Ελλήνων Ομογενών με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον δυνατό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ν. Υόρκη με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται αύριο, Κυριακή 18 Μαρτίου από  οργανώσεις Ελλήνων ομογενών  μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης Π. Γαλάτουλα και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκη.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν οι Πρόεδροι των Σωματείων Ελλήνων Ομογενών στο Σταθάκειο Μέγαρο, έδρα της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης, όπου σήμερα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου στο νεοσυσταθέν Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής.

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Π. Γαλάτουλας και αντιπρόεδρος ο κ. Κ. Χανιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης η Διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά Γ. Καματερού, o Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς και  πλήθος εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.

Το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής αποτελεί ένα ομογενειακό κίνημα, το οποίο συσπειρώνει τα ομογενειακά σωματεία όλης της Αμερικής και  έχει στόχο να ενώσει και να εμπνεύσει τους Έλληνες και Φιλέλληνες της Αμερικής αλλά και να προωθήσει, να διαδώσει και να διατηρήσει τις διαχρονικές αξίες, αρχές και ιδεώδη του Ελληνισμού.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους κυρίους Γαλάτουλα και Χανιωτάκη για την εκλογή τους αλλά και για την πρωτοβουλία τους να συσταθεί αυτό το ομογενειακό κίνημα, επισημαίνοντας πως αποτελεί μία προσπάθεια που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενότητα και διαιώνιση του Ελληνισμού.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Η Ελληνική ομογένεια σε όλα τα μέρη του κόσμου αλλά κυρίως εδώ στις Η.Π.Α  αποδεικνύει συνεχώς ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα.

Η δύναμη και το συναισθηματικό δέσιμο των  απανταχού ομογενών με την πατρίδα είναι τόσο ισχυρά που αποτελούν, πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους με τις πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως έχοντας τους Έλληνες ομογενείς ισχυρούς  συμμάχους, θα τα καταφέρουμε.

Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσα σήμερα τους Προέδρους των Σωματείων Ελλήνων Ομογενών πως δρομολογείται η λειτουργία γραφείου ενημέρωσης και συνεργασίας με τους ομογενείς, σε κτίριο που θα παραχωρηθεί στο Μαρούσι. Θα είναι το «σπίτι» τους εκεί που η καρδιά της ομογένειας, θα χτυπά ασταμάτητα».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη (1)


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη (2)


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με Προέδρους Σωματείων Ελλήνων Ομογενών, στη Νέα Υόρκη (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο