Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη το μεγαλείο του εθελοντισμού. Θα τους στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε καθώς διαχρονική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης είναι τα θέματα περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της  Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece” Ν. Κιούση, Αν. Σταμάτη και Ελ. Λαμπαδάρη, στα γραφεία της Ένωσης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για έβδομη συνεχή χρονιά, της μεγαλύτερης ταυτόχρονης εθελοντικής δράσης της χώρας με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου.

Ειδικότερα η εθελοντική οικογένεια του «Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» ενώνει τις δυνάμεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με χιλιάδες εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες, φορείς και πολίτες συνεργάζονται και θα πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. Σημαντική είναι και η αρωγή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece 2018”, που θα διεξαχθεί από τις 23 – 27 Απριλίου, με κορύφωση των δράσεων την Κυριακή 29 Απριλίου.

Ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ήδη 100 Δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία εθελοντισμού.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στα μέλη της εθελοντικής ομάδας πως έχουν την αμέριστη στήριξη της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια που κάνουν και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη το μεγαλείο του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς της ζωής. Η διάθεσή αυτών των παιδιών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πέρα και πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Θα τους στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε.  

Διαχρονική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης είναι τα θέματα περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όσο σημαντική και αν είναι, δεν αρκεί όμως μόνο η διάθεση προσφοράς από εθελοντικές ομάδες.

Πρέπει και η κεντρική εξουσία να επιδείξει την απαιτούμενη ωριμότητα σε αυτόν τον τομέα και όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ισορροπία του οικοσυστήματος μπορεί να  επηρεάσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές μας αξίες αλλά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο