Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας Π. Τσολακιάν

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με βασικό πυλώνα την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, Ελλάδα και Αρμενία θα συνεργαστούν για τη δρομολόγηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο για τους πολίτες»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας Π. Τσολακιάν, στα γραφεία της Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα, με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων των αυτοδιοικητικών φορέων Ελλάδας και Αρμενίας, κοινωφελούς χαρακτήρα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Τσολακιάν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που επιδιώκει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία που θα έχει γόνιμα αποτελέσματα για τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και μία συνάντηση με τον Αρμένιο Πρέσβη στην Ελλάδα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πεδία συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Τσολακιάν συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας μας με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων Ελλάδας-Αρμενίας, με κεντρικό πυλώνα την Αυτοδιοίκηση Α’Βαθμού.

Οι σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας έχουν μακροχρόνιο ιστορικό υπόβαθρο λόγω των θρησκευτικών και πολιτιστικών ριζών και της μακράς συνύπαρξης κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έλληνες και Αρμένιοι ενώνονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πλαίσιο και με βασικό στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, δημιουργώντας προϋποθέσεις διεύρυνσης των προοπτικών ανάπτυξης, η Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα συνεργαστούμε και θα εξετάσουμε τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων, προς όφελος των πολιτών».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδας Π. Τσολακιάν

Μετάβαση στο περιεχόμενο