Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους των Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να δώσει απαντήσεις για το που διαθέτει τα ποσά που εισπράττει από τους πωλητές Λαϊκών Αγορών. Χρήματα που θα έπρεπε να διατίθενται σε παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση πωλητών και καταναλωτών αλλά και τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας»

Τη στήριξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πωλητές Λαϊκών Αγορών, ζήτησε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μαζί τους. 

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Κ. Κακαρατζάς, το μέλος του ΔΣ Β. Μπάτρης ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος Παραγωγής Γ’ Λαϊκής Αγοράς Χ.Βαλκανάς.

Οι εκπρόσωποι των πωλητών Λαϊκών Αγορών εστίασαν στο γεγονός ότι ενώ πληρώνουν το ημερήσιο τέλος συμμετοχής τους στις υπαίθριες αγορές προς την Περιφέρεια Αττικής, δεν εισπράττουν καμία ανταποδοτική υπηρεσία με συνέπεια την έλλειψη υποδομών, απαραίτητων για την ορθή λειτουργία των αγορών.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με την απουσία κινητών χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες από Δήμους, κατοίκους, πωλητές και υγειονομικές υπηρεσίες προς την Περιφέρεια.

Όπως υπογράμμισαν η έλλειψη των χημικών τουαλετών, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους στη δημόσια υγεία και δημιουργεί ανθυγιεινές καταστάσεις σε βάρος των περιοίκων και του καταναλωτικού κοινού, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε τη σημασία τήρησης των κανόνων υγιεινής για την προστασία της δημόσιας υγείας και εξέφρασε προς τους εκπροσώπους των πωλητών Λαϊκών Αγορών, την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια, όπως ανέφερε, αιτήματα τους.

Σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

« Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι μόνο να εισπράττει χρήματα. Οφείλει να ανταποδίδει υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των αγορών και την προστασία της υγείας των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένο ότι δεν προχωρά στη δημιουργία των συγκεκριμένων υποδομών, οφείλει να δώσει απαντήσεις για το που έχουν διατεθεί τα ποσά που εισπράττει από τους πωλητές αλλά και γιατί δεν προχωρά τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος. Με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους των Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Μετάβαση στο περιεχόμενο