Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε μετά από αίτημά τους, τους εκπροσώπους της Ένωσης σχετικά με τα αποθεματικά των δήμων και την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στη νέα ώθηση που έχει δώσει η νέα διοίκηση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού περίοδο, χαρακτήρισε κατακριτέο τον τρόπο με τον οποίο κατατέθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση, πόσο μάλλον διαβούλευση, με την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Τόνισε πως οι αντιδράσεις της ΚΕΔΕ αφορούσαν στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των δήμων, στο επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένο ανταποδοτικό χαρακτήρα των δημοτικών τελών, αλλά και σε ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των δήμων, όπως τα κληροδοτήματα, οι συμβάσεις έργων και οι λογαριασμοί σε συνεταιριστικές τράπεζες.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία έγινε σε καλό κλίμα και ως αποτέλεσμα είχε, αρχικά, την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Μετάβαση στο περιεχόμενο