Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

«Στόχος μας είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας με την Κυπριακή Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενίσχυση της συνεργασίας μας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

 

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Δήμαρχο Μόρφου Χ. Πίττα, το Δήμαρχο Κυθρέας Π. Καρεκλά και το Δήμαρχο Ακανθούς Σ. Σαββίδη.

Τα μέλη της επιτροπής, στο πλαίσιο των επαφών που είχαν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, επισκέφθηκαν και τον κ. Πατούλη προκειμένου να τον ενημερώσουν για την εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας με θέμα «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού της Κύπρου από την Τουρκία. Η τραγωδία συνεχίζεται…».

Κατά τη συζήτηση τα μέλη της επιτροπής έκαναν λόγο για «λεηλασία» της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να συμπεριλάβει το ζήτημα αυτό στη διάταξη του επόμενου ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πρόταση που απεδέχθη ο κ. Πατούλης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου, μία συνάντηση που επισφράγισε για άλλη μία φορά τη στενή σχέση που έχουν οι Δήμοι της Ελλάδας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου. Όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των Κύπριων αδελφών μας και να παρέχουμε τη συστηματική συμπαράστασή μας για την επίλυση του εθνικού ζητήματος της Κύπρου. Στόχος μας είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας με την Κυπριακή Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενίσχυση της συνεργασίας μας με στόχο  να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου

Μετάβαση στο περιεχόμενο