Συνάντηση του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με συναρμόδιους υπουργούς για το ΕΣΠΑ

Print Friendly, PDF & Email

Τα προβλήματα ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, η άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20, καθώς και η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην προγραμματική περίοδο 2014-20, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ το πρωί το Προεδρείο της ΚΕΔΕ με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Σταδίου 27 & Δραγατσανίου) παρουσία του υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ υφυπουργού Α. Χαρίτση.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του από τις 2 Οκτωβρίου είχε επισημάνει τόσο στον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη, όσο και στον υφυπουργό Α. Χαρίτση την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα της αρμοδιότητάς σας και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις διαδικασίες και τα προβλήματα ολοκλήρωσης-κλεισίματος των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, καθώς και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20», τόνιζε στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε  ακόμη: «Η σημερινή κατάσταση της Χώρας, το αυστηρό δημοσιονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινείται, με τα συνακόλουθα ζητήματα που το χαρακτηρίζουν, όπως η έλλειψη ρευστότητας, οι εξαιρετικά περιορισμένοι εθνικοί πόροι κ.λπ., επιβάλλουν την άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, του μοναδικού υφιστάμενου χρηματο-οικονομικού εργαλείου».

Μετάβαση στο περιεχόμενο