Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με 10μελή αντιπροσωπεία από το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Print Friendly, PDF & Email
Ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τους Κινέζους γιατρούς σχετικά με την υγιειονομική θωράκιση των Ολυμπιακών αγώνων.
|download _.jpg file 165 KB|
Οι σημαντικότεροι καθηγητές ιατρικής και διευθυντές νοσοκομείων της Κίνας στους οποίους έχει ανατεθεί η υγιειονομική θωράκιση της πόλης του Πεκίνου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2008, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Αμαρουσίου προκειμένου να ενημερωθούν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας κ. Γιώργο Πατούλη.

Η επίσκεψη της δεκαμελούς αντιπροσωπείας από το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εντάσσεται στα πλαίσια των σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης στον τομέα των διεθνών σχέσεων και ειδικότερα στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Κινέζων γιατρών σχετικά με τη δομή και τη κατασκευή του συστήματος Ιατροφαρμακευτικής Βοήθειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τους εξοπλισμούς που απαιτούνται στα μεγάλα γεγονότα.  


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αφού καλωσόρισε την Κινέζικη αντιπροσωπεία στην Ολυμπιακή πόλη η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά ,αποτελεί το επιχειρηματικό κέντρο του Λεκανοπεδίου, αναφέρθηκε στην υποδομή που δημιουργήθηκε για την υγιειονομική κάλυψη των Ολυμπιακών αγώνων.


Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ”η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί για μας τους Έλληνες ένα σύμβολο υψηλής αξίας γιατί συμβολίζει την ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεγγύη των λαών, τις αξίες της άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.” Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στην ειδική μονάδα που οργάνωσε ο Δήμος με αφορμή τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,- στην οποία είχε και προσωπική συμμετοχή με την ιατρική του ιδιότητα.


” Παράλληλα με την πρότυπη αυτή μονάδα, ως Δήμος έχουμε αναπτύξει και λειτουργούμε μια σειρά από άλλες υγειονομικές υπηρεσίες ,όπως το Δημοτικό μας Πολυιατρείο και το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης. ” τόνισε ο κ. Πατούλης.


Στη συνέχεια η Κινέζικη αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου να δημιουργήσει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, – μια μοναδική στα ελληνικά χρονικά διαδημοτική πρωτοβουλία – .


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρουσίασε τους τομείς στους οποίους θα επεκταθεί η δράση του Δικτύου και κατέληξε τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην προώθηση των σχέσεων συνεργασίας με την Κίνα υπενθυμίζοντας ότι είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος τον οποίο επισκέφθηκε Κινέζος υπουργός.


‘Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε με ουσιαστικό τρόπο τη διαδικασία αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο της Τσάο Γιάνγκ η οποία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της συμφωνίας κατά τη διάρκεια του 8 ου BUSINESS Foroum που θα διοργανωθεί στο Πεκίνο το προσεχές φθινόπωρο ”, κατέληξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου .Επικεφαλής της Κινέζικης αντιπροσωπείας ήταν η κ. Gao Jian , Διευθύντρια Φυσικών Επιστημών και Τμήματος Εκπαίδευσης του Δημοτικού Γραφείου Υγείας του Πεκίνου η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι ”έχουμε πολλά να μάθουμε από την εμπειρία σας και ελπίζουμε να έχουμε στενή συνεργασία με το Δήμο σας”.


Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη της Κινέζικης αντιπροσωπείας στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και στο Εθνικό Κέντρο ʼμεσης Βοήθειας

Μετάβαση στο περιεχόμενο