Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με το Διοικητή του Ι.Κ.Α. Θ. Αμπατζόγλου

Print Friendly, PDF & Email










|download file .jpg 201KB|


|download file .jpg 266KB|


|download file .jpg 185KB|


|download file .jpg 115KB|


Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες μετακίνησης σε υπηρεσίες του ΙΚΑ, του πλεονάζοντος προσωπικού του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου


Με το Διοικητή του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να παραδοθεί από το Δήμαρχο Αμαρουσίου στο Διοικητή του Ιδρύματος η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση την οποία 105 εργαζόμενοι του υπό εκκαθάριση Οργανισμού Εργασίας κρίνονται πλεονάζοντες και έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια κατ’ αρχήν επαφή του Δημάρχου Αμαρουσίου με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, μέσα από την οποία προέκυψε η βούληση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας να απορροφήσει τους εργαζόμενους αυτούς, σε κενές προσωποπαγείς θέσεις που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.


Ο Διοικητής του ΙΚΑ παραλαμβάνοντας την απόφαση τόνισε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου  Γ. Πατούλη ότι περιμένει το συντομότερο δυνατόν από τις υπηρεσίες του Δήμου τους πλήρεις φακέλους με τις αιτήσεις των εργαζομένων που θα μετακινηθούν, προκειμένου να τις κάνει αποδεκτές και να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της διοικητικής απόφασης που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μετακίνησης τους σε κενές προσωποπαγείς  θέσεις υπηρεσιών του ΙΚΑ.  Και μάλιστα σε μονάδες του ΙΚΑ που θα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο διαμονής τους.


Μετά τη σημερινή συνάντηση, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η δυνατότητα πλήρους απορρόφησης από το ΙΚΑ όλων των εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας που κρίθηκαν πλεονάζων προσωπικό. Κι από αύριο κιόλας ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες στο Δήμο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις αυτές.


Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία , που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε Δήμο της χώρας μας και με την οποία διασφαλίζεται η δουλειά και το εισόδημα κάθε εργαζόμενου του Δήμου Αμαρουσίου, κάτι που αποτελούσε άλλωστε και προγραμματική δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής.


Κανένας εργαζόμενος δεν απολύεται, κανένας εργαζόμενος δεν μένει χωρίς δουλειά και εισόδημα.  





















 


Μετάβαση στο περιεχόμενο