Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για το ζήτημα της μείωσης της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συνάντησή τους για το ζήτημα της μείωσης της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.


 


Τη μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στο Μαρούσι έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στον Υπουργό Οικονομικών κο Γιάννη Στουρνάρα, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών.


Η επίσκεψη του Δημάρχου κου Πατούλη στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα των ιδιαίτερα υψηλών τιμών ζώνης στην περιοχή την Εργατικών Κατοικιών, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστολής που είχε αποστείλει προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κο Αβραάμ Γούναρη, με την οποία ζητούσε την άμεση μείωση της τιμής ζώνης για τις Εργατικές Κατοικίες,καθώς και την υιοθέτηση για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ενός ιδιαίτερου τρόπο υπολογισμού του ΕΤΑΚ και του ΕΕΤΗΔΕ για την αποκατάσταση της ισότητας, λαμβάνοντας υπόψη το είδος των συγκεκριμένων ακινήτων, που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν πολίτες χαμηλότερων εισοδημάτων. 


Ο κος Πατούλης εκθέτοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος για τους κατοίκους  των Εργατικών Κατοικιών, που εξομοιώνονται  με τους κατοίκους σύγχρονων κατασκευών και πληρώνουν τέλη ανάλογα με αυτά που καταβάλλουν κάτοικοι πολυτελών οικιών, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος, που αποτελεί εκτός των άλλων πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του οικείου συλλόγου.


Μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Πατούλης δήλωσε:


«Επισκεφθήκαμε σήμερα με πρωτοβουλία μας τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών και να αιτηθούμε την προσωπική παρέμβασή του για την αποκατάσταση της ισότητας. Ο κος Υπουργός μας εξέφρασε την κατανόησή του επί του θέματος και  μας διαβεβαίωσε ότι θα το εξετάσει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί λύση και  να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών του Αμαρουσίου.»  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο