Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσίαση του Προγράμματος Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον από τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ. Ευθύμη Λέκκα

Θ. Αμπατζόγλου: «Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου και Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Μπούρα και τους Πάπαρου Λουίζα (γ. γραμματέα), Κώστα Νικολαϊδη (ταμία), Μιχάλη Χατζηαρσενίου (ειδ. γραμματέα), Παναγιώτη Μπούμη (μέλος) και Αντώνη Γεωργοστάθη (μέλος).

Από την πλευρά της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων αναγνωρίστηκε η πρόοδος των σχολικών θεμάτων επί ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως οι ταχύτατοι ρυθμοί διευθέτησης του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής, η δημιουργία ολοκληρωμένων Φακέλων των Σχολικών Μονάδων, αναγκαίων για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργειας αναβάθμισης / αίτησης χρηματοδότησης κ.α. Ακόμη συζητήθηκε το αίτημα για επιπλέον προσωπικό στον τομέα του Καθαρισμού, δεδομένων και των υψηλών υγειονομικών απαιτήσεων καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν στην ανάγκη για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και την ανακαίνιση των υπαρχόντων.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ. Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος παρουσίασε το καινοτόμο πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Α’ και Β βάθμιας εκπαίδευσης, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές και σκοπό έχει την απόκτηση τεκμηριωμένης και αξιοποιήσιμης γνώσης για την πρόληψη  και διαχείριση καταστροφών και κρίσεων στο σχολικό, εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον.

Μετά το πέρας της συνάντησης και της ειδικής παρουσίασης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Η παρουσία του Δρ. Ευθύμη Λέκκα στη σημερινή συνάντηση με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας, αποδεικνύει την υψηλή προτεραιότητα που δίνουμε όσο αφορά την ασφάλεια των κτιρίων και την εκπαίδευση στον τομέα αυτό, όλης της σχολικής κοινότητας. Με το ΕΚΠΑ συζητούμε την σύναψη προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό η σχολικές μας μονάδες σταδιακά να αναβαθμιστούν και να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’ και Β βάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου Σταματάκη και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου_1

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου_2

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου_3

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου_4

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο