Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ Νικόλαο Θυμάκη

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Νικόλαο Θυμάκη.

Ο Πρόεδρος του ΙΓΕ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τις δράσεις του Ινστιτούτου που αφορούν στην προστασία του δασικού χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού και των εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται σε αυτό και τις σχετικές ενέργειες για χρηματοδότηση προκειμένου ο χώρος είναι επισκέψιμος και ασφαλής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ έχουμε μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας όχι μόνο για τα μακροπρόθεσμα αλλά και τα καθημερινά. Όπως όλοι γνωρίζουν ο Δήμος μας συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις υπηρεσιακές και εθελοντών στην προστασία του Δάσους Συγγρού, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο, οπότε και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Θεωρούμε θετικό γεγονός την εγκατάσταση της υδατοδεξαμενής και όλο το σχεδιασμό πυρασφάλειας, που αποτελεί προστασία για όλα τα Βόρεια Προάστια, καθώς το σημείο μετατρέπεται σε επιχειρησιακό τόπο ανεφοδιασμού. Επιπλέον μιλήσαμε με τον κ. Θυμάκη για τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τη συντήρηση εγκαταστάσεων και πρασίνου έχοντας υπόψη πως το «Συγγρού» δεν είναι μόνο χώρος αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης. Συνεπώς συνεπικουρούμε τη διοίκηση του ΙΓΕ όπου χρειάζεται, έτσι ώστε το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού να είναι πάντα ένας πνεύμονας πρασίνου και ασφαλούς περιήγησης για όλους τους πολίτες της Αττικής».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του ΙΓΕ Νικόλαο Θυμάκη

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο