Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.


Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η διασφάλιση της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης μετά την απορρόφηση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και το ζήτημα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης στην ατζέντα της συνάντησης


Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν από την πλευρά του Δημάρχου μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας και της ομαλής λειτουργίας της πόλης, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:  • Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, μέσω της αύξησης της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στις γειτονιές της πόλης αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.

  • Τη διασφάλιση της ευταξίας και της λειτουργικότητας της πόλης ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου. Πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, η εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η διενέργεια αυτοψιών κλπ.

  • Την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π έθεσε στον Υπουργό δύο ζητήματα:  • Το πρώτο αφορά στην ασφάλιση των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύνδεσμο, για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη.

  • Το δεύτερο αφορά στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Σ.Π.Α.Π με οχήματα που θα παραχωρηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο