Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και υγειονομικών φορέων του Δήμου Millau της Γαλλίας, με στόχο την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων

Print Friendly, PDF & Email

 

Γ. Πατούλης: Η σημερινή συνάντησή μας μπορεί να γίνει το έναυσμα για  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού

 

 

Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και υγειονομικούς φορείς του Δήμου Millau της Γαλλίας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, με στόχο την ανάπτυξη και τη διατήρηση δεσμών συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των πολιτών.

 

Στην Γαλλική αντιπροσωπεία συμμετείχαν: o εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Aveyron, τεχνικός σύμβουλος, Pierre Bremaud,o εκπρόσωπος της πόλης Millau, αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος για αδελφοποιήσεις και Διεθνείς Σχέσεις, Nathalie Fort και από το Γενικό Νοσοκομείο του Millau, o Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής του Ιδρύματος, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Dr Francois Jacob, ο επικεφαλής του Τμήματος Χειρουργικής Μαιευτικής, Ορθοπεδικός χειρουργός Dr Laurent Bouchez, η αναπληρώτρια διευθύντρια Fatima Bouzaouza και εκπρόσωπος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού Mathieu Collet.     

 

Στην αρχική τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε αυτή την επίσκεψη, που όπως ανέφερε, «ενώνει την Αυτοδιοίκηση και την επιστήμη της Ιατρικής, στις οποίες έχω θητεύσει τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.
 Νομίζω- πρόσθεσε – ότι η σημερινή συγκυρία σχετίζεται με το γεγονός ότι από το Σεπτέμβριο του ‘19 θα ξεκινήσουμε μια νέα πορεία στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ελπίζουμε, της Αττικής.
Και η σημερινή συνάντησή μας μπορεί να γίνει το έναυσμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε με τους αδελφούς μας της Γαλλίας μέσα από την Αυτοδιοίκηση. Έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις και ως ΚΕΔΕ, αλλά και ως Μαρούσι σε πολιτιστικές δράσεις και έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους των υγειονομικών φορέων, καθώς πολλοί  Έλληνες γιατροί υπηρετούν στο Γαλλικό υγειονομικό σύστημα.»

 

Τα μέλη της Γαλλικής αντιπροσωπείας  ανέπτυξαν από την πλευρά τους  στόχους του Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ των οποίων είναι:
– Να προαχθούν δράσεις επιμόρφωσης και ανταλλαγής μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου του Millau και των φορέων υγείας του Αμαρουσίου.

-Να ευνοηθεί η εμβάθυνση των ιατρικών γνώσεων για τους μελλοντικούς ή τωρινούς νοσοκομειακούς γιατρούς Έλληνες και Γάλλους και να μπορέσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οι ιατροί των δύο χωρών να οραματιστούν μια νοσοκομειακή πρακτική πέρα από τα εθνικά σύνορα, επωφελή μακροπρόθεσμα για τις δύο χώρες.

-Να ευνοηθεί η προσέγγιση των κατοίκων των δύο πόλεων

-Να αναπτυχθεί η ανταλλαγή εμπειριών αναφορικά με το περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνική ανάπτυξη.

– Να αναπτυχθούν και να προαχθούν κοινά σχέδια από τη γνωριμία και τη δράση των πολιτών, των νέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία θα επιφέρει ειδικότερα ανταλλαγή πολιτισμική, αθλητική, εκπαιδευτική.

-Να ενεργοποιηθεί και να αξιοποιηθεί το τουριστικό πρόσωπο των δύο πόλεων. 

 

Με την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, καθώς όπως σημείωσε, «μας ενώνουν ζητήματα στους τομείς της υγείας του αθλητισμού και του πολιτισμού.      

Το Μαρούσι είναι μια πόλη υγείας, καθώς διαθέτει τα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, αλλά και πολλά διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποθεραπείας, κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και 250 ιατρεία», τόνισε ο κ. Πατούλης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους σημαντικούς χώρους πολιτισμού και άθλησης που διαθέτει η πόλη.

 

Στη συνάντηση  παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταθούλης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος και Ρένα Χαλιώτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.       

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και υγειονομικών φορέων του Δήμου Millau της Γαλλίας, με στόχο την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων _1


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και υγειονομικών φορέων του Δήμου Millau της Γαλλίας, με στόχο την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο