Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην Κύπρο με το Δήμαρχο της Λευκωσίας και τη Δήμαρχο της Λακατάμιας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Εποικοδομητικές συναντήσεις στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου    

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Αδελφοποιημένης πόλης της Λακατάμιας με το Μαρούσι κα Φωτούλα Χατζήπαπα και το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, σήμερα 15 Νοεμβρίου2017. 

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, στην οποία συμμετέχει ο κ. Πατούλης, ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 Ο κ. Πατούλης και η κα Χατζήπαπα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αμοιβαία και σταθερή βούλησή τους για επικαιροποίηση της αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Λακατάμιας.

Για το σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της πόλης Λακατάμιας με επικεφαλής τη Δήμαρχο κα Χατζήπαπα σύντομα θα επισκεφθεί το Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να προχωρήσουν δράσεις και πρωτοβουλίες σε τομείς που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην κοινωνική αναβάθμιση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προαγωγή της υγείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Η διαδικασία αδελφοποίησης είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ τω δύο Δήμων.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επισκέφθηκε στο γραφείο του το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, προκειμένου να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη.  

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα προγράμματα που θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι δύο πόλεις, αλλά και θέματα σχετικά με την Πράσινη Γραμμή της Κύπρου.

Ο κ. Γιωρκάτζης  ευχήθηκε στον κ. Πατούλη  «Καλή Επιτυχία» σε κάθε  επιδίωξή του, σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο στόχο του.                

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε:

« Είχαμε την ευχάριστη ευκαιρία να συναντήσουμε τους αδελφούς Κυπρίους και ιδιαίτερα της Δήμαρχο της Αδελφοποιημένης πόλης της Λακατάμιας
 με το Μαρούσι και το Δήμαρχο Λευκωσίας.

 Δημιουργούμε φιλικές σχέσεις και εποικοδομητικές συνέργιες ανάμεσα στις πόλεις μας, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.» 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην Κύπρο με το Δήμαρχο της Λευκωσίας και τη Δήμαρχο της Λακατάμιας_1


Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην Κύπρο με το Δήμαρχο της Λευκωσίας και τη Δήμαρχο της Λακατάμιας_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο