Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γρ. Μούσιο και τον Ταμία Π. Σακοράφα.


Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία και κινητικά προβλήματα συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο.


Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γρηγόριος Μούσιος και ο Ταμίας κο Παναγιώτης Σακοράφας.


Ο κος  Πατούλης τους διαβεβαίωσε ότι στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου τον Οκτώβριο του 2014, θα θέσει και ως Πρόεδρος του Δικτύου το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα στο επίπεδο της προσβασιμότητας σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, αναφορικά με την ταλαιπωρία που περνούν τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στα Κέντρα Εκτίμησης Πιστοποιητικών Αναπηρίας (ΚΕΠΑ),      
ανέφερε στα μέλη του Δ.Σ. ότι έχει θέσει το θέμα αυτό στον Υπουργό Υγείας ζητώντας πέρα από το πρώην ΙΚΑ, να μπορούν και ανεξάρτητοι γιατροί να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες.     


Παράλληλα, ο κος Πατούλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μελών του Δ.Σ. για συνεργασία και συμμετοχή των πολιτιστικών τμημάτων του Πανελλαδικού Συνδέσμου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.      


Ο κος Μούσιος εκ μέρους του Δ.Σ. εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την ανθρώπινη ευαισθησία που «αγκαλιάζει» τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, καθώς και για τη θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη που τους προσφέρει τόσο ως γιατρός όσο και ως άνθρωπος, από όποια θέση ευθύνης και αν βρίσκεται.  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο