Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ώρα 5 το απόγευμα

Print Friendly, PDF & Email

Στο επίκεντρο της συνάντησης η διαδικασία κατάτμησης πιστώσεων, οι νέες περικοπές εσόδων που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 και γενικότερα η αναπτυξιακή προοπτική των δήμων

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης,  θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), θα βρεθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή στο θέμα της κατάτμησης πιστώσεων.

Η ΚΕΔΕ, με απόφαση του Δ.Σ. της, ζητεί όμοιες ή ομοειδείς δαπάνες να εγγράφονται σε ξεχωριστές πιστώσεις κατά ειδικό φορέα και ΚΑΕ στους προϋπολογισμούς των Δήμων και να εκτελούνται αυτοτελώς έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες εφόσον αυτές αφορούν σε διαφορετικές δημοτικές ή τοπικές κοινότητες.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά της, δε θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν οι προϋπολογισμοί σε ότι αφορά στην εκτέλεση μικρών έργων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο ζήτημα των νέων περικοπών εσόδων που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν και θέματα που αφορούν στην περικοπή πόρων, στις μειώσεις εσόδων μέσων των ΚΑΠ, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό ρόλο των δήμων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο