Συνάντηση Δημάρχων με θέμα την προώθηση πολιτικών πρόληψης στην Υγεία από την Αυτοδιοίκηση

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στη Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλης, από αριστερά με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Α. Μαυρίδη, τον αν. Δήμαρχο Φυλής Γ. Αντωνόπουλο, τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Π. Ξυριδάκη, τον Αντιδήμαρχο Φυλής Γ. Μαυροειδάκο, τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο, τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτα, τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη, και τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στη Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλης, από αριστερά με τον αν. Δήμαρχο Ζαχάρως Χ. Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο Φλώρινας Ι. Βοσκόπουλο, τον Δήμαρχο Νισύρου Χρ. Κορωναίο, τον Δήμαρχο Σάμου Μ. Αγγελόπουλο, τον Δήμαρχο Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλο, και τον Αντιδήμαρχο Βοΐου Ανδ. Κορδίστα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στη Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη.


 


 


 


Απόφαση των Δημάρχων που στηρίζουν το Κίνημα Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση, να αναλάβει νέους ρόλους στον τομέα πρόληψης της Υγείας η Αυτοδιοίκηση, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε.
 


Συνάντηση Δημάρχων, υποστηρικτών του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση υπό τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαρούσι,  στο περιθώριο της προσυνεδριακής συνάντησης εργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).


Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στις εργασίες της συνάντησης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις παράπλευρες επαφές τους διατυπώθηκε η απόφασή τους για ανάληψη νέων δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση,  στον τομέα της πρόληψης Υγείας, αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), που θα γίνει σε μερικές ημέρες.


Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ ενόψει της φιλοξενίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής Γ. Πατούλης, στις επαφές του με τους Δημάρχους από την Αττική και την Περιφέρεια που παρακολούθησαν τις εργασίες, εστίασε στις προτεραιότητες που πρέπει να αναληφθούν από την Κ.Ε.Δ.Ε. με σκοπό την προώθηση πολιτικών πρόληψης της Υγείας, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του.


Με την ευκαιρία ο κ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εργαζόμαστε όλοι στη κατεύθυνση να αναδείξουμε τα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την Υγεία των πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον τομέα της πρόληψης της Υγείας μέσα από την υιοθέτηση πρακτικών και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου. Η Κ.Ε.Δ.Ε μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο να αποτελέσει το όχημα για να προωθηθούν πρωτοβουλίες και στον τομέα της Υγείας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:


Φιλοθέης – Ψυχικού: Παντελής Ξυριδάκης
Μεταμόρφωσης: Μιλτιάδης Καρπέτας
Ασπροπύργου: Νίκος Μελετίου
Λυκόβρυσης – Πεύκης: Αναστάσιος Μαυρίδης
Πυλαίας – Χορτιάτη: Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Νίκος Καραπάνος
Φλώρινας: Ιωάννης Βοσκόπουλος
Ορεστιάδας: Βασίλης Μαυρίδης
Βοΐου: Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Σάμου: Μιχάλης Αγγελόπουλος
Νισύρου: Χριστοφής Κορωναίος


καθώς, επίσης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος για θέματα Υγείας Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου Ανδρέας Κορδίστας, και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Ζαχάρως Χάρης Λαμπρόπουλος. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο